Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και το Μουσείο Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2018-10-31, 12:52:08
Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και το Μουσείο Βόλου

Συνεχίζεται και φέτος ο κύκλος σε αρχαιολογικούς χώρους και το Μουσείο Βόλου

 

Ο καθιερωμένος κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και σε αρχαιολογικούς χώρους ξεκινά και φέτος, με πρωτοβουλία του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων», σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμο Βόλου. Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη του Δ.Σ. των «Φίλων Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων» προτείνουν στους μαθητές και τους γονείς έναν κύκλο ξεναγήσεων στο Μουσείο Βόλου, καθώς και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, μία φορά τον μήνα, χωρίς καμία απολύτως οικονομική συνδρομή.

Η ξεναγός - υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του σωματείου Μελίνα Κωστίδη θα ξεναγεί τους ενδιαφερόμενους, ανάλογα με το πρόγραμμα που θα ανακοινώνεται, τόσο στις αίθουσες του Μουσείου, όσο και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα. Για τις επόμενες πρώτες Κυριακές θα ανακοινώνεται το νέο πρόγραμμα από κοινού με την Ένωση Συλλόγων Γονέων.

Η έναρξη του κύκλου θα γίνει από αυτή την Κυριακή 4 Νοεμβρίου με την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από την ξεναγό κ. Μελίνα Κωστίδη. Παρούσα θα είναι και η συγγραφέας Ελένη Λαμπράκη, η οποία θα μιλήσει στα παιδιά σχετικά με «Το ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι». Όσα από τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές αλλά και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους το συντομότερο δυνατό (το αργότερο μέχρι μεθαύριο Παρασκευή 2 Νοεμβρίου) στην Ενωση Γονέων και συγκεκριμένα στην έφορο του Δ.Σ. κ. Λιάνα Πασχούδη στο τηλ. 6977070414 και lianapashoudi@yahoo.gr.

Η ξενάγηση στον χώρο θα ξεκινήσει στις 11.π.μ. Η μετάβαση στο Διμήνι θα γίνει με ιδιωτικά μέσα. Ωστόσο θα εξεταστεί η περίπτωση (χωρίς να αποτελεί δέσμευση) εάν υπάρχουν συμμετέχοντες που ενδιαφέρονται ή δεν έχουν άλλο τρόπο μετακίνησης να δρομολογηθεί με αντίστοιχο αντίτιμο μικρό λεωφορείο (η αναχώρηση από Βόλο στην περίπτωση που γίνει με λεωφορείο θα προγραμματιστεί στις 10.30 π.μ.). Αναφορικά με το τελευταίο, θα πρέπει να δηλωθεί εξαρχής η επιθυμία με τη δήλωση συμμετοχής.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
5
=