ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βολιώτης με διεθνή δράση

βολιώτης-με-διεθνή-δράση-728761

Παρουσιάστηκε χθες το βιβλίο του Κώστα Λουδοβίκου στο αμφιθέατρο «Δημήτρης Σαράτσης»

Το βιβλίο του πολυβραβευμένου Βολιώτη εικαστικού, εικονογράφου, νομικού και συγγραφέα Κώστα Λουδοβίκου, με τίτλο «Η λειτουργία των εικόνων», με υπότιτλο «Πολιτισμός Αναστάσεως, σε τοιχογραφίες – προσευχές του 21ου αιώνα», παρουσιάστηκε χθες στο αμφιθέατρο «Δημήτρης Σαράτσης» του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», τιμής ένεκεν στον διακεκριμένο Βολιώτη με το πολυδιάστατο ταλέντο, ο οποίος αναπτύσσει διεθνή δραστηριότητα και έχει αποσπάσει σειρά βραβείων. Εργα του έχουν αποτυπωθεί σε γραμματόσημα τα οποία κυκλοφορούν στη Γερμανία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ανάγνωση του χαιρετισμού του γενικού διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλέστατου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου. Την κεντρική ομιλία για την παρουσίαση του βιβλίου εκφώνησε η Νίκη Τσιρώνη, ιστορικός- βυζαντινολόγος στο Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών – Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, η οποία αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο ταλέντο του δημιουργού, ο οποίος εκπροσωπεί επάξια το ελληνικό πολιτιστικό πνεύμα διεθνώς.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του συγγραφέα Κώστα Λουδοβίκου και την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος σκιαγράφησε με πολύ θερμά λόγια τη δράση και προσφορά του Βολιώτη δημιουργού, πνευματικού ανθρώπου, που εργάζεται στα όρια της εικονογραφικής του τέχνης.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος και διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητρόπολης Δημητριάδος και μέλος του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτός» Νίκος Βαραλής.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου