ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οι Ιππείς της Πύλου»

οι-ιππείς-της-πύλου-457382

Γέλιο και συναίσθημα, αναφορές στα παράλογα της ζωής και ανατρεπτική διάθεση, χαρακτηρίζουν την ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου που θα προβληθεί από τις 10 Μαρτίου στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας, αλλά και του Βόλου. «Οι Ιππείς της Πύλου», που αναμένονται με ενδιαφέρον από τους κινηματογραφόφιλους της περιοχής μας, συγκεντρώνουν ένα αξιόλογο καστ ηθοποιών, το οποίο απαρτίζουν οι : Νίκος Καλογερόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Βάνα Μπάρμπα, Γιώργος Κιμούλης, Τάκης Σπυριδάκης, Δημήτρης Καμπερίδης, Ιουλία Καλογρίδη κ.α. Σύμφωνα με την υπόθεση της ταινίας, ο Τηλέμαχος, ηθοποιός με ένδοξο παρελθόν και αβέβαιο μέλλον, εγκαταλείπει στα πενήντα του την Αθήνα για να γλυτώσει από τις τράπεζες. Με την βοήθεια του Μπάμπη του «Φου», βρίσκει καταφύγιο σ’ ένα ερημωμένο κάστρο στην καρδιά της Μεσσηνίας, όπου κατοικούν μόνο δύο αδέλφια τα οποία δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα και η Δημοκρατία, μια ανιψιά που τους βαρέθηκε κι έφυγε.

Στην ταινία συμμετέχουν φιλικά ο Γιώργος Κιμούλης και ο Αντώνης Καφετζόπουλος, τους στίχους, την μουσική και τα τραγούδια έγραψε ο Νίκος Καλογερόπουλος, ο οποίος συνυπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία, την μουσική επένδυση επιμελήθηκε ο Θανάσης Νικόπουλος, τα σκηνικά δημιούργησε η Στέλλα Ρότσιου, τα κοστούμια η Μαρία Καραπούλιου, το μακιγιάζ ανέλαβε η Φανή Αλεξάκη, το μοντάζ ο Γιώργος Μαυροψαρίδης και τον συντονισμό παραγωγής η Λέλια Ανδρόνικου.

Αναλύοντας την φιλοσοφία της ταινίας, που διανέμεται από την Odeon, ο σκηνοθέτης σημειώνει χαρακτηριστικά : ««Οι Ιππείς της Πύλου είναι μια ανατρεπτική κοινωνικοπολιτική σάτιρα και όχι μόνο. Στους Ιππείς, η αλληγορία έχει τον πρώτο λόγο και ύστερα οι ήρωες, που είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι και που ο καθένας έχει το χούι του, την μοίρα του και τον χαρακτήρα του. Το απρόοπτον πρωταγωνιστεί στην ταινία, τα στοιχεία της φύσης και οι μύθοι, με πρώτον το μύθο του Προμηθέα, που έδωσε την φωτιά στους ανθρώπους να ζεσταθούν και εκείνοι καήκανε. Θέμα συνείδησης θέτουν οι Ιππείς. Συνείδησης και αυτογνωσίας. Οι Ιππείς της Πύλου είναι οι συνειδητοί πολίτες, οι πολίτες του κόσμου, οι κοσμοπολίτες που έλεγε και ο Αντισθένης ο φιλόσοφος. Οι ενεργοί πολίτες που γίνονται εθελοντές και μπροστάρηδες για να αφυπνίσουν συνειδήσεις. Για να σας σηκώσουν από «κρεβάτια, καρέκλες, πολυθρόνες, ντιβάνια» και να σας φέρουν στα fora, στις διαδηλώσεις, στις αγορές, στα θέατρα και στα σινεμά».

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου