Έτοιμη για προβολή η τολμηρή αγγλόφωνη ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Τελευταία ενημέρωση: 2018-10-17, 10:27:58
Έτοιμη για προβολή η τολμηρή αγγλόφωνη ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Η χαμένη κόπια της ταινίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη «Aliki my love» προβλήθηκε στους κινηματογράφους την περίοδο 1963-1964 και έκτοτε παρέμεινε στην αφάνεια. H ταινία γυρίστηκε στην Ίο από τον χολυγουντιανό  Πολωνό σκηνοθέτη Rudolph Maté σε σενάριο του George St. George, o οποίος δύο χρόνια νωρίτερα είχε υπογράψει το σενάριο της επικής ταινίας «The 300 Spartans».

Η παραγωγή ήταν πανάκριβη για τα δεδομένα της εποχής. Όμως ο Φίνος δεν υπολόγισε τα 9.000.000 δραχμές του προϋπολογισμού της προκειμένου να κάνει το χατίρι της δημοφιλούς πρωταγωνίστριάς του.

Η Αλίκη επιδίωξε μέσω αυτής της ταινίας να κάνει το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της ξενόγλωσσης αγοράς.

Ωστόσο παρά τις λαμπρές πρεμιέρες στο Λονδίνο (10/6/1963) και στην Αθήνα (24/31964) η ταινία δεν γνώρισε την προσδοκώμενη επιτυχία.Ίσως δεν βοήθησε και ο συμπρωταγωνιστής της Αλίκης  Jess Conrad ο οποίος ήταν όμορφος αλλά καθόλου λαμπερός στο σελιλόιντ.

Στην Ελλάδα το «Aliki my love» έκοψε λίγα, σχετικά με την εποχή εισιτήρια, που δεν ξεπέρασαν τις 250.000.Στην ιστορία έμεινε ως η «απαγορευμένη» ταινία της Αλίκης εξ’ αιτίας κάποιων προκλητικών σκηνών και της αισθησιακής αφίσας της,  που παρουσιάστηκε μόνο στο εξωτερικό.

Στα πλεονεκτήματα της ταινίας είναι η υπέροχη μουσική  και τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι σε στίχους του Νίκου Γκάτσου, όπως «Το τραγούδι της σειρήνας» και το «Θαλασσοπούλια μου».

Η ταινία έχει αποκατασταθεί και όπως ανακοίνωσαν από τη Φίνος Φιλμ αυτό είναι κάτι που θα γίνει μέσα στη σεζόν.

[thetoc.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
5
=