Τρισδιάστατες φωτογραφίες στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2018-10-16, 18:49:44
Τρισδιάστατες φωτογραφίες στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου

Πλήθος κόσμου επισκέπτεται στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου, προκειμένου να δει από κοντά την έκθεση «Στερεοσκοπικές φωτογραφίες του Βόλου του Ευστάθιου Αθ. Ζαφραντζά», μια τρισδιάστατη ξενάγηση στον σύγχρονο Βόλο.

Η έκθεση διοργανώνεται από τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και «Το Κοινόν των Μαγνήτων». Περιλαμβάνει 70 φωτογραφίες του Ευστάθιου Αθ. Ζαφραντζά, μέλους του «Κοινόν των Μαγνήτων», με θέματα από τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή, όπως πανοραμικές απόψεις, αρχαιότητες, το παραλιακό μέτωπο με το λιμάνι και την «Αργώ», εκδηλώσεις και σκηνές καθημερινότητας.

Μέσα από ένα μικρό, αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα στερεοσκοπικών φωτογραφιών ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει πόσο διαφορετική είναι η θέαση σε σύγκριση με τις συνηθισμένες δισδιάστατες φωτογραφίες, καθώς προστίθεται η τρίτη διάσταση και η φωτογραφία προσομοιάζει την πραγματικότητα.

Επιπλέον, η έκθεση περιλαμβάνει παλιές στερεοσκοπικές φωτογραφικές μηχανές, στερεοσκόπια, που χρησιμοποιούνται για τη θέαση των στερεοσκοπικών φωτογραφιών κι έναν ενδεικτικό αριθμό «χαρακτικών προοπτικής» των 18ου και 19ου αιώνα.

Η παρουσίαση των τρισδιάστατων φωτογραφιών της έκθεσης γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να διευκολύνονται να τις δουν και τα μικρά παιδιά που θα επισκεφθούν το Μουσείο.

Η έκθεση «Στερεοσκοπικές φωτογραφίες του Βόλου» θα διαρκέσει έως τις 2 Ιουνίου του 2019 με ώρες λειτουργίας Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή 10.30 – 13.30, Τετάρτη, Παρασκευή 10.30 – 13.30 & 18.00 – 21.00. Δευτέρα κλειστά.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
5
=