ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγγραφές στο Παιδικό Τμήμα της Βολιώτικης Χορωδίας

εγγραφές-στο-παιδικό-τμήμα-της-βολιώτ-743974

Η Βολιώτικη Χορωδία, το πολιτιστικό σωματείο που δραστηριοποιείται επί περισσότερα από 80 χρόνια στην πόλη του Βόλου, δημιούργησε από το σχολικό έτος 2016-17 τμήμα Παιδικής Χορωδίας για παιδιά κυρίως 1ης έως και 5ης Δημοτικού, με ευθύνη της καταξιωμένης καλλιτεχνικής διευθύντριας και μαέστρου κ.Στάσας Τζάλλα, που από το 1999 διδάσκει την Χορωδία.

Τα οφέλη από το χορωδιακό τραγούδι είναι ανεκτίμητα καθώς αυτό ψυχαγωγεί, (με την αρχαία έννοια της λέξης) εκπαιδεύει, διασκεδάζει, ενισχύει την αυτοεκτίμηση ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην ανάπτυξη της αυτογνωσίας.

Βοηθάει στην κοινωνικοποίηση του παιδιού μέσα από την ομαδική δραστηριότητα ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί το συναίσθημα της προσφοράς.

Αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα παιδαγωγικά μέσα για την καλλιέργεια του πνεύματος καθώς υποστηρίζει την ανάπτυξη της μνήμης και καλλιεργεί την φαντασία, όπως επίσης και συμβάλλει στην σωστή σωματική ανάπτυξη μέσα από την ορθή στάση του σώματος και την ενδυνάμωση των πνευμόνων.

Διδάσκει τη σωστή εκφορά του λόγου και την άρθρωση, και καλλιεργεί τη φωνή, ενώ παράλληλα εκτονώνει και χαλαρώνει τα παιδιά από τις εντάσεις και τα εμπνέει ώστε να εκφράζουν ελεύθερα συναισθήματα και ιδέες.

Οι υπεύθυνοι της Χορωδίας, έχοντας όλα τα παραπάνω υπόψη τους θεωρούν ότι προσφέρουν μία ακόμη καλή υπηρεσία στον κόσμο της πόλης συνεχίζοντας και φέτος τα μαθήματα της Παιδικής Χορωδίας η οποία παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει ήδη στο ενεργητικό της πολλές συμπράξεις σε πολιτιστικά γεγονότα πόλης (φεστιβάλ παιδικού βιβλίου, συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, εκδήλωση στο Μουσείο της Πόλης κλπ) και δέχεται νέα μέλη!

Οι ακροάσεις των παιδιών θα γίνονται στο οίκημα της Βολιώτικης Χορωδίας, Γαμβέτα 66 (μεταξύ Γαζή και Γαλλίας), από ώρα 16:00 έως ώρα 18:00 κάθε Τρίτη ύστερα από συνεννόηση με την κα. Τζάλλα στο τηλ. 6974391316 και θα ξεκινήσουν από την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018.

Τα μαθήματα της Παιδικής Χορωδίας προβλέπεται να γίνονται κάθε Τρίτη 17:00 έως 18:00 στον ίδιο χώρο, Γαμβέτα 66.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου