ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σεμινάρια για καλλιτέχνες και παιδαγωγούς

σεμινάρια-για-καλλιτέχνες-και-παιδαγ-750464

Συνεχίζονται οι έγγραφες στις σεμιναριακές συναντήσεις για ενήλικες και τα μαθήματα μουσικής προπαιδείας για παιδιά, που οργανώνονται και φέτος στο Μουσικό Εργαστήρι της Βάσως Κεχαΐδου – Κορφιάτη (Μάνου Χατζιδάκι 30 στον Βόλο) με εισηγήτρια τη μουσικοπαιδαγωγό – θεατροπαιδαγωγό Καίτη Καραχάλιου.

Tα σεμινάρια απευθύνονται σε παιδαγωγούς, μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, γυμναστές, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων και γενικότερα σε άτομα που ασχολούνται με την παιδαγωγική και την τέχνη.

Περιλαμβάνουν θέματα μουσικής, χορού, εικαστικών, λογοτεχνίας, θεατρικού παιχνιδιού. O τρόπος προσέγγισης είναι βιωματικός με μορφή ευχάριστη και παιγνιώδη, κατάλληλη για εκπαιδευτικούς που θέλουν να προσεγγίσουν θέματα τέχνης, και για καλλιτέχνες που δουλεύουν με παιδιά και ενδιαφέρονται για περισσότερη παιδαγωγική κάλυψη.

Το ετήσιο σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής απευθύνεται τόσο σε μουσικούς, όσο και σε εκπαιδευτικούς που δεν χρειάζεται να έχουν μουσική κατάρτιση για να τα παρακολουθήσουν.

Περιλαμβάνει μουσικοπαιδαγωγική μεθοδολογία ενός ετήσιου προγράμματος μουσικής προπαιδείας. Παροχή υλικού με το οποίο ο επιμορφούμενος θα είναι σε θέση να διδάξει μουσικοκινητική αγωγή μετά το πέρας των σπουδών. Eκμάθηση φλογέρας, μεταλλοφώνου, κρουστών. Στοιχεία θεωρίας της μουσικής και ενορχήστρωσης για τη δημιουργία μιας ορχήστρας κρουστών από παιδιά.

Το ετήσιο σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού με έμφαση στο σχολικό θέατρο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να εντάξουν θεατρικές και γενικότερα καλλιτεχνικές δραστηριότητες στην εκπαιδευτική τους διαδικασία και σε ηθοποιούς και καλλιτέχνες που δουλεύουν με ομάδες παιδιών και νομίζουν ότι χρειάζονται μεγαλύτερη εκπαιδευτική κάλυψη για το πρόγραμμά τους. Το πρόγραμμα του θεατρικού παιχνιδιού περιλαμβάνει μεθοδολογία θεατρικού παιχνιδιού, δημιουργία θεατρικής παράστασης στο σχολείο, μεθοδολογία δημιουργίας και παρουσίασης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με μέσο τις τέχνες και θέμα τη γνώση και τον άνθρωπο μέσα στον χώρο και τον χρόνο.

Διάρκεια σεμιναρίων δύο ώρες την εβδομάδα από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 6947196558 ή στο ωδείο 24210-47691.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου