ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εναρξη της νέας χορευτικής περιόδου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμιδίου

εναρξη-της-νέας-χορευτικής-περιόδου-τ-751191

Ο αγιασμός για την έναρξη της φετινής χορευτικής περιόδου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμιδίου όπως και η πρώτη συνάντηση των χορευτικών τμημάτων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 13ου Δημοτικού Σχολείου στις 7.30 το απόγευμα.

Στην πρώτη συνάντηση θα γίνει η σύνθεση των χορευτικών τμημάτων (παιδικά, εφηβικά, ενηλίκων ) και οι πρόβες θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με συνοδεία ζωντανής μουσικής – μοναδικό για την περιοχή μας – όπως επίσης και οι παραστάσεις του συλλόγου συνοδεύονται πάντα από παραδοσιακή ορχήστρα.

Τα παιδικά τμήματα του συλλόγου είναι τα μοναδικά παιδικά τμήματα συλλόγου της Μαγνησίας που ταξιδεύουν σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας συμμετέχοντας σε σημαντικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ παραδοσιακού χορού. ’Ετσι φέτος πήραν μέρος στο 4ο Πανελλήνιο παιδικό φεστιβάλ στην Ξάνθη

(23-24 Ιουνίου), μία διοργάνωση που ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ενθουσιάζοντας με την εμφάνισή τους διοργανωτές και κοινό .

Τα τμήματα ενηλίκων συμμετείχαν: α) στο Βελεστίνο στις εκδηλώσεις για τα διακόσια χρόνια από τον θάνατο του Ρήγα Φεραίου (15 Ιουλίου), β) στην Πάτρα στο 23ο φεστιβάλ λαϊκού χορού (27-28-29 Ιουλίου), γ) στο Κεραμίδι στη βραδιά παραδοσιακού χορού και τραγουδιού (10 Αυγούστου ) και δ) στο Πόζαρ στο 20ο φεστιβάλ παραδοσιακού χορού (24-25-26 Αυγούστου).

Ήταν τέσσερις παραστάσεις όπου το αρμονικό δέσιμο των ηλικιωμένων τραγουδιστών του χωριού και της ορχήστρας με τους πενήντα χορευτές του συλλόγου ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.

Τα εγκωμιαστικά σχόλια διοργανωτών και κοινού ήταν η καλύτερη επιβράβευση για όλους τους παραπάνω πρωταγωνιστές και φυσικά για τους μουσικολόγους δασκάλους Δημήτρη και Στέφανο Τραγουδάρα που τριάντα πέντε χρόνια τώρα υπηρετούν με σεβασμό το παραδοσιακό τραγούδι και τον χορό της περιοχής αλλά και ολόκληρης της πατρίδας.

Καλούνται όλοι όσοι και όσες επιθυμούν να ασχοληθούν με τους παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας και να γνωρίσουν τη μαγεία της λαϊκής μας παράδοσης να επικοινωνήσουν με τους δασκάλους Δημήτρη και Στέφανο Τραγουδάρα στα τηλέφωνα 2421026291 – 6977257861 – 6977243682.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου