ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εργαστήρι κουκλοθέατρου

εργαστήρι-κουκλοθέατρου-752496

Διοργανώνεται στο Πορφυρογένειο Αγριάς κάθε Σάββατο πρωί για παιδιά

Ξεκινούν οι εγγραφές στο εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας, που λειτουργεί για όγδοη χρονιά στο Ιδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη, στην Αγριά.

Ο μαγικός κόσμος του κουκλοθέατρου έρχεται να συναντήσει τη παιδική φαντασία, σε ηλικίες από 5 έως 17 ετών, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς κουκλοπαίκτες να εκφραστούν δημιουργικά με πολλαπλά καλλιτεχνικά μέσα.

Τα παιδιά θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές του κουκλοθέατρου, τα υλικά και τους τρόπους κατασκευής , θα φτιάξουν τις δικές τους κούκλες και μια καινούρια ιστορία θα γεννηθεί. Ευτελή υλικά, στα χέρια των παιδιών μεταμορφώνονται σε γαντόκουκλες, δακτυλόκουκλες, μαριονέτες και γιγαντόκουκλες, δίνοντας ζωή στους χαρακτήρες μιας ιστορίας.

Ακροβατώντας ανάμεσα στο πραγματικό και το άπιαστο, το κουκλοθέατρο δίνει τη δυνατότητα για αυτοσχεδιασμό, ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων του παιδιού και ανάπτυξη της συνεργασίας μέσα σε μια ομάδα.

Το παιδικό εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς έχει στο ενεργητικό του κουκλοθεατρικές παραστάσεις, μια σειρά βίντεο με δακτυλόκουκλες πάνω σε ιστορίες που έγραψαν τα παιδιά, εκθέσεις κούκλας και σκηνικών κατασκευών, καθώς και συμμετοχή μέρους της δουλειάς του σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις. Το Ιδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στηρίζει απλόχερα κάθε προσπάθεια και καινούρια ιδέα του εργαστηρίου.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στον φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος, στην Αγριά, κάθε Σάββατο 10:30- 15:00.

Το εργαστήρι απευθύνεται κυρίως σε παιδιά Δημοτικού. Παράλληλα λειτουργεί και τμήμα προχωρημένων, με παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η παιδαγωγός και ιστορικός τέχνης Σταυρούλα Μαστρογιάννη.

Πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά στο τηλέφωνο 6947685136. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου