ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεατρικές παραστάσεις μέσω ίντερνετ

θεατρικές-παραστάσεις-μέσω-ίντερνετ-753912

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η εταιρεία SPECTAGO ON DEMAND προσφέρει στο κοινό, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (απόδημος ελληνισμός), τη δυνατότητα απόλαυσης θεατρικών παραστάσεων στον υπολογιστή του, μέσω ίντερνετ.

Με την εύκολη απόκτηση ηλεκτρονικού εισιτηρίου από την Viva, χωρίς μετακινήσεις και περιττά έξοδα, καθένας μπορεί να δει την παράσταση που διατίθεται, όποια μέρα και ώρα τον εξυπηρετεί, όπου και να βρίσκεται επάνω στη Γη. Με τον τρόπο αυτόν, οι παραστάσεις που «κατεβαίνουν» δεν θα χάνονται και το κοινό θα μπορεί να τις παρακολουθήσει όποτε θέλει, αφού δεν μπόρεσε να το κάνει λόγω απόστασης ή άλλων δυσκολιών μετακίνησης.

Η πρώτη παράσταση που διατίθεται είναι οι «Βρικόλακες» του Ε. Ιψεν από το θέατρο «Εκάτη», μια σημαντική δουλειά που ενθουσίασε το κοινό που την παρακολούθησε στο θέατρο. Τώρα, μπορεί να την απολαύσει ο καθένας με τη μέθοδο On Demand, στο σπίτι του, με τη μοναδική ευκολία που προσφέρει πλέον το ίντερνετ.

Για περισσότερες πληροφορίες και απόκτηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κλικ στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.viva.gr/tickets/theater/theater-on-demand/vrikolakes-tou-ipsen/.

Στο μεταξύ, οι θεατές πληροφορούνται πολύ τακτικά για τις διαθέσιμες παραστάσεις. Κάνοντας κλικ επάνω σε κάθε παράσταση μεταφέρονται στην αντίστοιχη σελίδα στην Viva, όπου πληροφορούνται για την υπόθεση του έργου και αποκτούν το ηλεκτρονικό εισιτήριό τους, πληρώνοντας με τη χρεωστική ή πιστωτική τους κάρτα. Μετά εισάγουν τον αριθμό του εισιτηρίου του στην πλατφόρμα, στη διεύθυνση http://spectago.pregoukos.gr/el/home και αμέσως αποκτούν πρόσβαση στην παράσταση για την απόλαυση της. Τα μόνα που χρειάζονται είναι ένας υπολογιστής (pc, laptop, tablet, smart phone) και μια σύνδεση στο ίντερνετ, από οποιονδήποτε πάροχο.

Την αξία του εισιτηρίου καθορίζει ο ίδιος ο παραγωγός της παράστασης που γενιά είναι αντίστοιχη της αξίας που είχε και για τους θεατές που παρακολούθησαν τη ζωντανή παράσταση. Με τη μέθοδο On Demand, δεν υπάρχουν κόστη μετακίνησης, ενώ την παράσταση μπορούν να την παρακολουθήσουν όσα άτομα θέλουν, με το ίδιο εισιτήριο.

Τώρα πλέον ο θεατής μπορεί να πληροφορεί για την υπόθεση του έργου, να διαβάσει κριτικές, να δει φωτογραφίες και να παρακολουθήσει βίντεο της παράστασης, ενώ θα παραλαμβάνει και άλλα σχετικά υλικά, που δεν είχε τη δυνατότητα. Το γεγονός πως δεν δεσμεύεται για συγκεκριμένη ώρα και μέρα, είναι ένα ισχυρό στοιχεί ελευθερίας επιλογής. Επίσης, δεν ανησυχεί μήπως δεν βρει εισιτήριο ή ποια διαθέσιμη θέση θα βρει στο θέατρο, αν θα μπορεί να βλέπει και να ακούει επαρκώς κ.λπ. Στο ίντερνετ απολαμβάνει την υψηλότερη ποιότητα ευκρίνειας στην εικόνα, κρυστάλλινο στερεοφωνικό ήχο με ακουστικά ή όχι και από την καλύτερη θέση του θεάτρου, από όπου έχει γίνει η λήψη. Ουσιαστικά δηλαδή, υποκαθίσταται η φυσική του παρουσία στο θέατρο, σε ποσοστό άνω του 90%, ενώ έχει ευκολίες που δεν θα τις είχε εάν πήγαινε εκεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου