ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φαντασμαγορική διαβαλκανική συνάντηση στην παραλία του Βόλου

φαντασμαγορική-διαβαλκανική-συνάντη-755207

Γέμισε παλμό και χαρούμενα χρώματα η παραλία του Βόλου, στο πλαίσιο του 1ου διαβαλκανικού φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, που συνεχίστηκε προχθές το βράδυ, προσελκύοντας δεκάδες βλέμματα θαυμασμού.

Χορευτικά συγκροτήματα από Σερβία, Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, Βουλγαρία και Ελλάδα συμμετείχαν στην κεντρική εκδήλωση του φεστιβάλ, που ένωσε με «χορούς κυκλωτικούς» τα βήματα δεκάδων χορευτών, με συνδετικό κρίκο την παράδοση και τον πολιτισμό.

Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου απέσπασαν τα χορευτικά σύνολα Πολιτιστικού Συλλόγου «Ντούσαν Στάνκοβιτς» από την Τσέτσαβα της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Πολιτιστικού Συλλόγου «Σεβντάχ» από το Βράνιε της Σερβίας, Πολιτιστικού Συλλόγου Βουλγάρων και φίλων από τη Λάρισα και του χορευτικού συνόλου «Η Δημητριάς».

Το χορευτικό σύνολο γυναικών της Μητρόπολης Δημητριάδος «Η Δημητριάς» ανέλαβε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του 1ου διαβαλκανικού φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, συνεπικουρούμενο οργανωτικά και από τη «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Στόχος του 1ου διαβαλκανικού φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, που ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία, ήταν η σύσφιξη σχέσεων και η γνωριμία των φιλοξενουμένων χωρών με τις ομορφιές και τα παράλια της Μαγνησίας, έτσι ώστε και η περιοχή μας να γίνει τουριστικός προορισμός των Βαλκανικών χορών αλλά και ευρύτερα. Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν τα μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, συνοδεύτηκαν από ενθουσιώδη σχόλια και την πρόθεση της επανόδου στην περιοχή που διαθέτει απίστευτες φυσικές ομορφιές και μνημειακό πλούτο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου