ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή

πενθήμερη-εκπαιδευτική-εκδρομή-760424

Στη Μεγάλη Ελλάδα, Κάτω Ιταλία

Από 17 έως 21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκπαιδευτική εκδρομή του πολιτιστικού φορέα της τοπικής Εκκλησίας «Μαγνήτων Κιβωτός», στην Κάτω Ιταλία. Αφορμή της εκδρομής στην Κάτω Ιταλία αποτέλεσε το γεγονός ότι στη Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2017, τιμώμενη περιοχή της Μεσογείου ήταν η MAGNA GRAECIA.

Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε την δράση αυτή και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, λαμβάνοντας πληροφορίες από πολλούς ανθρώπους, εντός και εκτός Ελλάδος, που γνωρίζουν την περιοχή και τους ανθρώπους της, οργάνωσε και προγραμμάτισε αυτό το εκπαιδευτικό ταξίδι.

Προγραμματίζεται οι συμμετέχοντες να επισκεφθούν και να απολαύσουν αρχαιολογικούς χώρους, αρχαίους ναούς, μουσεία, θέατρα, τεχνικά έργα, καθεδρικούς ναούς.

  • Να δουν τα έργα και την παρουσία των προγόνων μας.
  • Να περπατήσουν σε δρομάκια ειδυλλιακά, ιστορικές πλατείες, να προσκυνήσουν σε παλαιοχριστιανικούς ιερούς ναούς.
  • Να επισκεφτούν τη βασιλική του Αγίου Νικολάου στο Μπάρι και στην κρύπτη να προσκυνήσουν τη λάρνακα, όπου φυλάσσεται το λείψανο του Αγίου, και το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεριστή Καλαβρίας.
  • Να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τον GIORGIO, που τον ακούσαμε το 2017 στον Βόλο, αλλά και τους απογόνους των προγόνων μας, οι οποίοι κατοικούν στις περιοχές Καλαβρίας και Απουλίας και μιλούν τα λεγόμενα Γκραικάνικα.
  • Να ακούσουν, τέλος, από τοπικά συγκροτήματα τη μουσική τους και να χορέψουν μαζί τον γνωστό χορό τους ταραντέλα.

Η εκπαιδευτική εκδρομή περιλαμβάνει επισκέψεις στις πόλεις και τα χωριά της Κάτω Ιταλίας, Μπάρι, Ταυριανή, Ρήγιο της Καλαβρίας, Λέτσε, Σαλέντο, Στερνατία, Καλημέρα, Μαρτάνο, Κοριλιάνο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στο βιβλιοπωλείο της Ι.Μ.Δ., «Λύχνος», Κ. Καρτάλη 160, τηλέφωνο 21421032916 ή στα μέλη του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτός».

Επικεφαλής της εκπαιδευτικής εκδρομής θα είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου