ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στον Γιώργο Θωμά

αφιέρωμα-στον-γιώργο-θωμά-776917

Το Σάββατο 18 Αυγούστου και ώρα 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στον Πλατανιά Πηλίου εκδήλωση τιμής στον λαογράφο, ιστορικό και συγγραφέα Γιώργο Θωμά.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πλατανιά «Η Σηπιάδα» σε συνεργασία με την Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών και το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου.

Η βράβευση αυτή αποτελεί ελάχιστο δείγμα του σεβασμού, της αναγνώρισης και της τιμής που η τοπική κοινωνία οφείλουν στο πρόσωπο του Γιώργου Θωμά. Προσδοκία όλων είναι να φωτιστεί κάθε πλευρά του πολύμορφου έργου του συμπολίτη μας πνευματικού ανδρός, λαογράφου, ιστορικού και συγγραφέως, μέσα από εμπεριστατωμένες εισηγήσεις καταξιωμένων ανθρώπων της καθημερινής πολιτιστικής, και όχι μόνον, δράσης, αλλά και βιωματικές ενθυμήσεις των συνεργατών και συνοδοιπόρων του στη λαογραφία, οι οποίοι τον γνώρισαν προσωπικά.

Το πρόγραμμα της τιμητικής εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμούς επισήμων, εκπροσώπων των διοργανωτών φορέων και ομιλίες από τους Θανάση Σαμαρά, δημοσιογράφο, Κώστα Λιάπη, λαογράφο και συγγραφέα, Γρήγορη Καρταπάνη, ερευνητή, αντιπρόεδρο της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών και εκπρόσωπο του Συλλόγου Απανταχού Προμυριωτών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Πλατανιά «Η Σηπιάδα».

Το κλείσιμο της εκδήλωσης θα γίνει από τη θυγατέρα του τιμώμενου Μαγδαληνή Θωμά, εκπαιδευτικό – συγγραφέα, ενώ θα συντονίσει η Μαρία Σπανού, ερευνήτρια τοπικής Ιστορίας και πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου.

Ακολουθεί μουσική βραδιά, στην οποία συμμετέχουν οι Νίκος Καλοβιδούρης τραγούδι, Νίκος Τσόχας μπουζούκι και τραγούδι, Γιάννης Σκαμπαρδώνης βιολί, Κώστας Κουντριανός πλήκτρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου