ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο Ζοέλ Ρομπισόν, ο «πάπας των μαγείρων»

πέθανε-ο-ζοέλ-ρομπισόν-ο-πάπας-των-μαγ-778733
Ένας από τους διασημότερους σεφ παγκοσμίως, βραβευμένος με τα περισσότερα αστέρια της γαστρονομίας, ο Γάλλος Ζοέλ Ρομπισόν, πέθανε τη Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018 σε ηλικία 73 ετών.
«Τα αστέρια του αστράφτουν με όλη τη λάμψη τους», ήταν η αντίδραση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην αναγγελία του θανάτου του «μάγειρα του αιώνα» όπως είχε ανακηρυχθεί το 1990.
«Ο Ζοέλ Ρομπισόν έσβησε σήμερα, αλλά τα 32 του αστέρια Michelin λάμπουν στον αστερισμό της γαλλικής γαστρονομίας. Το όνομά του και το στιλ του ενσαρκώνουν τη γαλλική κουζίνα σε όλο τον κόσμο, συμβολίζουν την τέχνη της ζωής, την αξίωση για καλή δουλειά και δηλώνουν τον πλούτο των παραδόσεων μας».
«Ο Ζοέλ Ρομπισόν, ένας οραματιστής σεφ και ο πλέον πολυβραβευμένος παγκοσμίως, μάς άφησε σήμερα. Από το Παρίσι έως τη Σανγκάη, η τεχνογνωσία του που αναδείχθηκε σε τέχνη και ακτινοβολία της γαλλικής γαστρονομίας θα συνεχίσει να εμπνέει τη νέα γενιά των σεφ», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Μπενζαμέν Γκριβό, επιβεβαιώνοντας πληροφορία της εφημερίδας Le Figaro.
Πάμπολλα είναι τα συλλυπητήρια μηνύματα για τον «πάπα των μαγείρων» όπως τον αποκαλούσαν οι Γάλλοι, ενώ ο κόσμος της γαστρονομίας αποτίει φόρο τιμής στην προσωπικότητα και την απίστευτη δημιουργικότητα του εκλιπόντα.

Ο Ρομπισόν, που είχε τιμηθεί με 32 αστέρια έως το 2016 κατέχοντας το απόλυτο ρεκόρ, πέθανε στη Γενεύη από επιπλοκές του καρκίνου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου