ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σύντομα η δεύτερη περίοδος του Μουσικού Χωριού

σύντομα-η-δεύτερη-περίοδος-του-μουσικ-779665

Για δωδέκατη χρονιά, το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.

Τριάντα δύο συντονιστές από το χώρο της μουσικής, του θεάτρου, του χορού, της performance, των επιστημών και των σωματικών τεχνών συντονίζουν και εμψυχώσουν το δυναμικό της φετινής διοργάνωσης, στο πλαίσιο τεσσάρων εβδομαδιαίων περιόδων και ενός διήμερου συνεδρίου.

Η δεύτερη περίοδος θα ξεκινήσει σήμερα Δευτέρα 6 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Αυγούστου και περιλαμβάνει εργαστήρια δορυφόρους.

Για το πιάνο, την οργάνωση της μελέτης, τα πραγματικά προβλήματα και την αντιμετώπισή τους θα μιλήσει ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος, ενώ οι Αγγελική Πλόκα, Yasmin Folini και Εριφύλη Δαμιανού θα μιλήσουν για την καλλιέργεια της μουσικότητας μέσα από την παιδαγωγική προσέγγιση του
Zoltan Kodaly
.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα λειτουργήσει εργαστήριο με εντατικό σεμινάριο χορού και τεχνικής Alexander με ζωντανή μουσική για το οποίο είναι υπεύθυνοι η Γεωργία Παΐζη και ο Θοδωρής Ζιάρκας, ενώ ο Δημήτρης Κούντουρας θα μιλήσει για τη μουσική του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης σε εργαστήρι για όργανα και φωνές.

Το Μουσικό Χωριό διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία arTree με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου και της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Λαυρεντίου.

Φέτος, μετά από μία σιωπηρή ανάπαυλα ενός έτους και ύστερα από τη δημιουργική παρέμβαση του Μητροπολίτη Ιγνάτιου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, η διοργάνωση αξιοποιεί τις κατασκηνώσεις Αγίου Λαυρεντίου προκειμένου να φιλοξενήσει ομάδες εθελοντισμού, φοιτητές πρακτικής άσκησης ΑΕΙ και ομάδες εργασίας, καθώς και περιορισμένο αριθμό σπουδαστών.

Στην ομάδα εργασίας του Μουσικού Χωριού συμμετέχουν ο Κώστας Μακρυγιαννάκης που είναι στον καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό συντονισμό, ο Θύμιος Ατζακάς επίσης στον καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό συντονισμό, ο Αλέξανδρος Σεϊταρίδης που είναι στη διεύθυνση τεχνικής παραγωγής, webmaster, ο
Δημήτρης Ζαχαράκης, που είναι στον συντονισμό της παραγωγής και η Μάγια Παπαγεωργίου που είναι στη γραμματεία, τις εγγραφές και τον συντονισμό καλλιτεχνών.
Οι διοργανωτές προσκαλούν κάθε σπουδαστή ή επαγγελματία από τον χώρο των παραστατικών τεχνών να συμμετάσχει ενεργά και φέτος στις εκπαιδευτικές δράσεις του καλοκαιριού, αλλά και κάθε φιλότεχνο που επιθυμεί να γευθεί την πανδαισία των δεκάδων παραστάσεων και συναυλιών που πραγματοποιούνται τις μέρες εκείνες στον Άγιο Λαυρέντιο, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου