ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σάτιρα στην Παλιά Ηλεκτρική

σάτιρα-στην-παλιά-ηλεκτρική-464735

Βραδινή λαϊκή παράσταση του έργου «Ωχ, Τα Νεφρά Μου» του Μπάμπη Τσικλιρόπουλου που ανεβαίνει από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, στις 9.00 το βράδυ. Το έργο αποτελεί σάτιρα που ισορροπεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος και αποτελεί ένα από τα «διαμάντια» της σύγχρονης νεοελληνικής γραφής. Δύο ρακοσυλλέκτες, ο Μπούλης και ο Μητσάρας συμβιώνουν «στολίζοντας» την καθημερινότητά τους με μικροκαυγαδάκια και συγκρούσεις μέσα από τα οποία αποδεικνύεται και η εξάρτηση του ενός από τον άλλο. Αν και κάποιας ηλικίας, ο Μπούλης είναι ακόμη παρθένος και περιμένει τον απόλυτο έρωτα για να συστηθεί στο γυναικείο φύλο. Αντίθετα ο Μητσάρας, καταφεύγει στον αγοραίο έρωτα και θεωρεί ότι είναι γνώστης της γυναικείας φύσης, εμπειρία την οποία επιθυμεί να μεταδώσει και στον φίλο του.

Άκαμπτος ο Μπούλης, αντιστέκεται στα πειράγματα του Μητσάρα και συνεχίζει να είναι ρομαντικός, να βασανίζεται από τις δικές του σκέψεις και να γαληνεύει την ψυχή του όταν ονειρεύεται εξωτικά ταξίδια. Τις ισορροπίες των ηρώων έρχεται να ταράξει η παρουσία ενός αγνώστου άντρα, του οποίου η σαρωτική παρουσία ανατρέπει τα πάντα. Εκείνο που τελικά επιθυμεί ο άγνωστος, είναι… τα νεφρά των ηρώων… με αντάλλαγμα τα εξωτικά ταξίδια που ονειρεύεται ο Μπούλης! Παράλληλα, μία φίλη του Μητσάρα, η καλόκαρδη πόρνη Μαγδαληνή αναλαμβάνει να μυήσει το Μπούλη στα «μυστικά» του έρωτα, με απρόβλεπτες συνέπειες…

Το έργο ανεβαίνει σε Σκηνοθεσία Σταμάτη Τζελέπη, Σκηνικά – Κοστούμια της Ιωάννας Τουλούπη, Φωτισμούς Κώστα Τατάκου. Παίζουν οι ηθοποιοί : Σταμάτης Τζελέπης (Μητσάρας), Περικλής Τσαμαντάνης (Μπούλης), Αντώνης Κουτσελίνης (κύριος), Μαρία Χαϊντούτη (Μαγδαληνή).

Οι παραστάσεις της κωμωδίας «Ωχ, Τα Νεφρά Μου», πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9.00 το βράδυ και κάθε Κυριακή στις 8.00 μ.μ., έως τις αρχές Φεβρουαρίου 2011. Κάθε Παρασκευή, ιδιαιτέρως, η βραδινή λαϊκή παράσταση έχει γενική είσοδο 10 ευρώ. Εισιτήρια, προπωλούνται καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από το Ταμείο του «Αχίλλειον», 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.

Κατά τις ημέρες των παραστάσεων, η προπώληση πραγματοποιείται τα πρωινά 11-1 από το Ταμείο του Αχίλλειου, τηλ. 2421032818, ενώ τα απογεύματα 6-9, εισιτήρια προπωλούνται από το Ταμείο του Θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής, τηλ. 24210 78164. Η τιμή εισιτηρίου είναι 15 ευρώ και 10 ευρώ τα φοιτητικά και μαθητικά εισιτήρια.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου