ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δέκα επτά δημιουργικά χρόνια

δέκα-επτά-δημιουργικά-χρόνια-465838

Με ήχους από την Αργεντινή και την Παταγωνία και με θαυμάσιους χορευτές του αργεντίνικου τάνγκο έκοψε για 17ο χρόνο την πίτα του ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας προχθές το πρωί στην αίθουσα του «Παρκ». Γι’ αυτό τον λόγο ο Σύλλογος Ελασσονιτών συνεργάστηκε με τη γνωστή Σχολή Χορού «DANCE ACADEMY», τον εξαιρετικό Σύλλογο «PUERTO DEL TANGO» και την Πρεσβεία της Αργεντινής, προκειμένου να ταξιδέψει τα μέλη και τους φίλους του, από τον Όλυμπο μέχρι την άκρη του κόσμου, όχι μόνο με τις εικόνες, αλλά και μέσα από τον περίφημο χορό τάνγκο, που παρουσίασαν εξαίρετοι χορευτές.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας Κωνσταντίνος Σκριάπας παρουσίασε την έντονη πολιτιστική δραστηριότητα του Συλλόγου, η οποία πέρα από επιστημονικές ημερίδες, εκθέσεις και ομιλίες περιλαμβάνει και μεγάλες συναυλίες όπως ήταν τα αφιερώματα στο Ν. Καββαδία, στον Στ. Καζαντζίδη και Μ. Χατζιδάκι, που λόγω της εξαιρετικής τους ποιότητας παρουσιάστηκαν και εκτός Βόλου. Στα προσεχή σχέδια του Συλλόγου

εντάσσονται ημερίδες για τις καρδιοπάθειες και την αέρια ρύπανση, συνεστιάσεις των μελών, συναυλίες αφιερωμένες στο Ν. Γκάτσο, στο κρασί, στο νέο κύμα και μια μεγάλη συνεργασία για την παρουσίαση Οπερέτας, καντσονέτας, μιούζικαλ κ.λ.π.

Παίρνοντας τον λόγο η αντιδήμαρχος Βόλου Νατάσσα Οικονόμου, τόνισε τη σπουδαία και μεγάλη προσφορά του Συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης του Βόλου και σημείωσε ότι η συνεργασία του Δήμου Βόλου είναι πάγια και στενή, σε δράσεις του Συλλόγου, που είναι σημαντικές για την περιοχή. Ο πρόεδρος του Συλλόγου «PUERTO DEL TANGO» Αργύρης Περιστερόπουλος επεσήμανε την σημασία του χορού και τις σχέσεις επικοινωνίας που αναπτύσσονται μεταξύ των συμμετεχόντων στις βραδιές Μιλόγκα. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε με κάθε λεπτομέρεια ο χορός τάνγκο από τον υπεύθυνο Τέλη Κατσιούλα, ο οποίος μαζί με άλλους χορευτές παρουσίασαν παραλλαγές του διάσημου αυτού χορού, ενώ παράλληλα διανεμήθηκε έντυπο υλικό που απέστειλε η Πρεσβεία της Αργεντινής στην Αθήνα.

Την κεφάτη εκδήλωση πλαισίωσαν γευστικά, εξαιρετικά προϊόντα από τις πλαγιές του Ολύμπου, κρασιά βιολογικής καλλιέργειας, εκλεκτές ποικιλίες τυριών της περιοχής, ενώ προσφέρθηκαν σπιτικές πίτες από Ελασσονίτισσες που κατοικούν στο Βόλο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου