ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου σε μεγάλη συνάντηση στη Θέρμη

ο-φιλοπρόοδος-σύλλογος-νέας-αγχιάλου-797780

Το 8ο πανελλήνιο αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών – Βορειοθρακιωτών πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 7 Ιουλίου, υπό την αιγίδα της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. στο Φράγμα της Θέρμης Θεσσαλονίκης.

Η Π.Ο.Σ.Α.Ρ. με πρόεδρο την κ. Ευδοκία Παπαχρηστούδη, καθώς και όλο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, οργάνωσαν μία εξαιρετική βραδιά, ένα αντάμωμα Ανατολικής Ρωμυλίας -Βόρειας Θράκης, που μέσα από τον χορό και το τραγούδι, ζωντανέψανε μνήμες και αποδόθηκε έτσι και ένας ελάχιστος φόρος τιμής στους προγενέστερους.

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου, μέλος της Ομοσπονδίας, ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση και υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου του κ. Αθανάσιου Μπέα, χόρεψε χορούς της Μαύρης Θάλασσας. Τους χορευτές συνόδευσαν η πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Νέας Αγχιάλου καθώς και μέλη του Φιλοπρόοδου.

«Η διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, είναι τιμή και χρέος μας και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στην Π.Ο.Σ.Α.Ρ. που προσπαθεί χρόνια τώρα να αφυπνίσει και να κρατήσει ζωντανή την ταυτότητά μας ως Ελληνες της Ανατολικής Ρωμυλίας. Να είμαστε όλοι καλά να ανταμώνουμε, να θυμόμαστε και να μνημονεύουμε τους προγόνους μας. Είναι χρέος μας» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου