ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εορταστική συναυλία για τα 30χρονα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

εορταστική-συναυλία-για-τα-30χρονα-του-π-805320

Μία ξεχωριστή συναυλία με τίτλο «Σαξοφωνικά ηχοτοπία» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 4 Ιουλίου στις 20.30 στο αμφιθέατρο «Ι. Κορδάτου», στο παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας, ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά σύνολα μουσικής δωματίου, θα ερμηνεύσει έργα των J. S. Bach, Dinos Constantinides, Nickitas Demos, W. A. Mozart, Αθανάσιου Ζέρβα, Δημήτρη Θέμελη και Θοδωρή Καραθόδωρου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες οι συντελεστές της αποψινής συναυλίας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των τριακοστών γενεθλίων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως επισήμανε η Ιωάννα Λαλιώτου, αναπληρώτρια πρύτανη. Παράλληλα επισήμανε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις εκτείνονται σε όλη την διάρκεια της χρονιάς, δίνοντας χαρούμενο χρώμα στην πόλη.

Ο δημιουργός του περίφημου συνόλου, Θανάσης Ζέρβας, έδωσε το στίγμα της αποψινής συναυλίας, αλλά και του προφίλ του «Κουαρτέτου Σαξοφώνων Αθήνας», που απαρτίζεται από διακεκριμένους σολίστ, οι οποίοι είναι διδάσκουν μουσική σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

Η ποικιλομορφία του συγκεκριμένου προγράμματος διευρύνει τα όρια του σαξοφωνικού ήχου, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει ένα γόνιμο διάλογο σε ρεπερτόριο διαφορετικής στιλιστικής κατεύθυνσης. Παράλληλα, η παρουσία νέων έργων Ελλήνων συνθετών στο πρόγραμμα διερευνά καινούργιους αισθητικούς προσανατολισμούς, που επεκτείνουν τους ορίζοντες αναζήτησης στη σύγχρονη έντεχνη μουσική δημιουργία. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα ελληνικά σύνολα μουσικής δωματίου. Τα μέλη του είναι βιρτουόζοι σαξοφωνίστες με πείρα στην εκτέλεση αλλά και τη διδασκαλία, ενώ εκτός από σολιστική καριέρα είναι μέλη επαγγελματικών μουσικών συνόλων και διδάσκουν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και ωδεία.

Ο Αθανάσιος Ζέρβας, σοπράνο σαξόφωνο, είναι διδάκτωρ σύνθεσης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο σαξόφωνο από το Πανεπιστήμιο Northwestern των ΗΠΑ. Είναι αναπληρωτής καθηγητής Μουσικής Θεωρίας και Μουσικής Δημιουργίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και φιλοξενούμενος καλλιτέχνης (σαξόφωνο) στο Ωδείο Αθηνών.

Ο Eric Honour, βαρύτονο σαξόφωνο είναι διδάκτωρ σύνθεσης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο σαξόφωνο από το Πανεπιστήμιο Northwestern των ΗΠΑ. Είναι καθηγητής σύνθεσης και διευθυντής του προγράμματος Μουσικής Τεχνολογίας στο Πανεπιστημίου του Central Missouri των ΗΠΑ.

Ο Διονύσης Ρούσσος, άλτο σαξόφωνο, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο σαξόφωνο από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διπλωματούχος του Ωδείου Αθηνών, υπαξιωματικός στη Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος και καθηγητής σαξοφώνου στο «Ορφείο Ωδείο».

Ο Leo Saguiguit, τενόρο σαξόφωνο, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο σαξόφωνο (ΜΜ) από το Πανεπιστήμιο Northwestern των ΗΠΑ. Είναι αναπληρωτής καθηγητής σαξοφώνου στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Missouri των ΗΠΑ και μέλος του Κουαρτέτου Σαξοφώνων Σικάγου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου