ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεατρική πρωτοχρονιά στην Παλιά Ηλεκτρική

θεατρική-πρωτοχρονιά-στην-παλιά-ηλεκ-468136

Πρωτοχρονιά με την κωμωδία «Ωχ, τα νεφρά μου» του Μπάμπη Τσικληρόπουλου, θα πραγματοποιήσουν οι φίλοι του θεάτρου και του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, δεδομένου ότι προγραμματίζονται δύο εορταστικές παραστάσεις στην Παλιά Ηλεκτρική. Σήμερα Σάββατο 1η Ιανουαρίου 9.00 μ.μ και την Κυριακή 2 Ιανουαρίου στις 8.00μ.μ θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα οι παραστάσεις. Από την 3η Ιανουαρίου και έπειτα, οι παραστάσεις της κωμωδίας «Ωχ, Τα Νεφρά Μου», θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή έως τις αρχές Φεβρουαρίου 2011.

Το έργο «Ωχ, Τα Νεφρά Μου» του Μπάμπη Τσικληρόπουλου παρουσιάζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου, ως τη δεύτερη για την παρούσα θεατρική περίοδο παραγωγή του. Το έργο αποτελεί σάτιρα που ισορροπεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος και αποτελεί ένα από τα «διαμάντια» της σύγχρονης νεοελληνικής γραφής.

Το έργο ανεβαίνει σε Σκηνοθεσία Σταμάτη Τζελέπη, Σκηνικά – Κοστούμια της Ιωάννας Τουλούπη, Φωτισμούς Κώστα Τατάκου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταμάτης Τζελέπης (Μητσάρας), Περικλής Τσαμαντάνης (Μπούλης), Αντώνης Κουτσελίνης (κύριος), Μαρία Χαϊντούτη (Μαγδαληνή).

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, δύο ρακοσυλλέκτες, ο Μπούλης και ο Μητσάρας συμβιώνουν «στολίζοντας» την καθημερινότητά τους με μικροκαυγαδάκια και συγκρούσεις μέσα από τα οποία αποδεικνύεται και η εξάρτηση του ενός από τον άλλο. Αν και κάποιας ηλικίας, ο Μπούλης είναι ακόμη παρθένος και περιμένει τον απόλυτο έρωτα για να συστηθεί στο γυναικείο φύλο. Αντίθετα ο Μητσάρας, καταφεύγει στον αγοραίο έρωτα και θεωρεί ότι είναι γνώστης της γυναικείας φύσης, εμπειρία την οποία επιθυμεί να μεταδώσει και στον φίλο του. Άκαμπτος ο Μπούλης, αντιστέκεται στα πειράγματα του Μητσάρα και συνεχίζει να είναι ρομαντικός, να βασανίζεται από τις δικές του σκέψεις και να γαληνεύει την ψυχή του όταν ονειρεύεται εξωτικά ταξίδια.

Τις ισορροπίες των ηρώων έρχεται να ταράξει η παρουσία ενός αγνώστου άντρα, του οποίου η σαρωτική παρουσία ανατρέπει τα πάντα. Εκείνο που τελικά επιθυμεί ο άγνωστος, είναι… τα νεφρά των ηρώων… με αντάλλαγμα τα εξωτικά ταξίδια που ονειρεύεται ο Μπούλης! Παράλληλα, μία φίλη του Μητσάρα, η καλόκαρδη πόρνη Μαγδαληνή αναλαμβάνει να μυήσει το Μπούλη στα «μυστικά» του έρωτα, με απρόβλεπτες συνέπειες… Οι δύο εισβολείς, μπλέκουν κατά πολύ τα πράγματα, με αποτέλεσμα ανατροπές που προκαλούν τόσο γέλιο, ώστε να πονέσουν τα νεφρά των θεατών. Προκαλούν όμως και σκέψεις και ωθούν τους δύο αντι – ήρωες να εκφράσουν ένα τόσο ισχυρό ανθρώπινο πόνο, ώστε να κυλήσουν και δάκρυα στα μάτια των θεατών.

Εισιτήρια, προπωλούνται καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από το Ταμείο του Αχίλλειον, 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα. Κατά τις ημέρες των παραστάσεων, η προπώληση πραγματοποιείται τα πρωινά 11-1 από το Ταμείο του Αχίλλειου, ενώ τα απογεύματα 6-9, εισιτήρια προπωλούνται από το Ταμείο του Θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Το τηλέφωνο του Αχίλλειον είναι 24210 32818 και της Παλαιάς Ηλεκτρικής 24210 78164. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ και 10 ευρώ τα φοιτητικά και μαθητικά εισιτήρια.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου