Ερευνητές ανακάλυψαν το πρώτο έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι

Τελευταία ενημέρωση: 2018-06-23, 12:18:08
Ερευνητές ανακάλυψαν το πρώτο έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι
Ο ειδικός στον Λεονάρντο ντα Βίντσι, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Ερνέστο Σολάρι, και η γραφολόγος, Ιβάνα Μπονφαντίνο, παρουσίασαν την Πέμπτη στη Ρώμη το πρώτο, όπως ισχυρίζονται, από τα πρώιμα αριστούργημα που δημιούργησε ο διασημότερος ζωγράφος της Αναγέννησης.
 
Οι ερευνητές είπαν ότι η υπέρυθρη ανάλυση του φιλοτεχνημένου σε κεραμικό έργου (διαστάσεων 20 επί 20 εκ.) αποκάλυψε μια μικρή υπογραφή στη σιαγόνα του προσώπου του αρχαγγέλου: «Da Vinci Lionardo» με χρονολογία, 1471.
 
Αν επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του, τότε θα πρόκειται για το πρώτο σωζόμενο έργο του διασημότερου ζωγράφου της Αναγέννησης. Εικάζεται μάλιστα ότι το φιλοτέχνησε όταν ήταν 18 ετών.
 
«Έχουμε κάνει ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ελέγξουμε την προέλευσή του», δήλωσε ο Σολάρι.
«Τα επιστημονικά εργαλεία μας παρείχαν συμπαγείς αποδείξεις, ότι το έργο αυτό είναι του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Πιστεύουμε ότι πιθανότατα πρόκειται για αυτοπροσωπογραφία του Λεονάρντο – ο [αρχάγγελος] Γαβριήλ ήταν σαν ροκ σταρ [εκείνη την εποχή]... οι άνθρωποι ήθελαν να συνδεθούν μαζί του», πρόσθεσε.
 
Ωστόσο, ο καθηγητής Μάρτιν Κεμπ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δήλωσε ότι ο πίνακας αυτός ελάχιστα θυμίζει το θεωρούμενο έως σήμερα πρωιμότερο έργο του Ντα Βίντσι, τον «Ευαγγελισμό» που φιλοτεχνήθηκε το 1472, ή το 1473 και ότι τα μαλλιά του αρχαγγέλου Γαβριήλ δεν είναι καθόλου πειστικά καθώς «θυμίζουν μακαρόνια».

 
 
[zougla.gr]
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
2
=