ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δράση των εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας»

δράση-των-εκπαιδευτηρίων-προμηθέας-819121

Την Τετάρτη 30 Μαΐου τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας» επισκέφτηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Αυτή την επίσκεψη την πραγματοποιούν κάθε χρόνο, αλλά κάθε φορά μαθαίνουν κάτι καινούριο και διαφορετικό. Για ακόμη μία φορά ξεναγήθηκαν, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος, στους βασικούς χώρους του κτιρίου. «Προτού λοιπόν μπούμε στο κυρίως μέρος της επίσκεψής μας που είχε ως θέμα την ασφαλή και προστατευμένη πλοήγησή μας στο διαδίκτυο, γνωρίσαμε την ιστορία της αστυνομίας στην περιοχή μας. Περιηγηθήκαμε λοιπόν στον πρόσφατα διαμορφωμένο χώρο που λειτουργεί ως Μουσείο, όπου εκτίθενται στολές, φωτογραφίες και αντικείμενα που σχετίζονται με την ιστορική διαδρομή της Αστυνομίας από το 1900 έως και σήμερα» αναφέρουν οι μαθητές.

Τα εκθέματα – ιστορικά αντικείμενα διαφοροποιούνταν με βάση την ιστορική τους χρονολόγηση, τον βαθμό αξιωμάτων κ.ά. Εξάλλου, μία μικρή αίθουσα είναι αφιερωμένη στις διάφορες ειδικότητες της Αστυνομίας, όπως ο βατραχάνθρωπος, ο πυροτεχνουργός, ο εγκληματολόγος κ.λπ. Ανάμεσα στα υπόλοιπα εκθέματα ξεχωρίζουν παλαιά όπλα, παράσημα, καπέλα, κράνη Παρατηρώντας τις στολές και τα διάφορα ιστορικά κειμήλια που σχετίζονται με την ιστορία της αστυνομίας στο Βόλο αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας, νιώσαμε έκπληξη αλλά και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορική πορεία της αστυνομίας στο πέρασμα του χρόνου. Μάλιστα ένα από τα εκθέματα ήταν μία προσομοίωση του γραφείου του Διευθυντή της Αστυνομίας στο παρελθόν.

Αφού ολοκλήρωσαν την ξενάγησή τους στο Μουσείο, οδηγήθηκαν στην αίθουσα προβολής, όπου παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έναν μεγάλο αριθμό από επιμορφωτικά βίντεο, τα οποία τους ενημέρωσαν για τους τρόπους προστασίας από το ηλεκτρονικό έγκλημα και όλους τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά το «σερφάρισμα» στο διαδίκτυο. Ωστόσο, εκτός από τους κινδύνους του διαδικτύου ενημερώθηκαν και για τα θετικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το διαδίκτυο και βοηθούν την καθημερινότητά μας προς το καλύτερο. «Τώρα μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς στην πλοήγησή μας και να ξέρουμε πως για κάθε πρόβλημα η Ελληνική Αστυνομία θα είναι πάντα δίπλα μας και θα μας προστατεύει, υπηρετώντας όλους τους πολίτες», ανέφεραν οι μαθητές των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας».

Κλείνοντας, οι μαθητές ευχαριστούν θερμά την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και κυρίως τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Βασίλειο Μαρκογιαννάκη, τον Α΄ Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Βασίλειο Καραῒσκο, τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Γεώργιο Ντιζέ, για την ενημέρωση και τη φιλοξενία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου