ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή «Ορχιδέα»

παρουσιάστηκε-η-ποιητική-συλλογή-ορ-825435

Το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ” και η “Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος”, παρουσίασαν την ποιητική συλλογή “ΟΡΧΙΔΕΑ” της ποιήτριας Παπαδοπούλου Καντίκου Χρυσοβαλάντους, μέλους του Σωματείου, χθες Τετάρτη 23 Μαΐου, στον φιλόξενο χώρο του Ξενοδοχείου “ΚΥΨΕΛΗ”.

Η Χρυσοβαλάντου Παπαδοπούλου – Καντίκου, γεννήθηκε στις 23/02/1978 στο Βόλο, όπου και μεγάλωσε. Είναι έγγαμη, μητέρα ενός αγοριού και ζει μια ζωή γεμάτη από δημιουργικές ανησυχίες. Άνθρωπος δυναμικός, δραστήριος, ασχολείται με την πυρογραφία, το χειροποίητο κόσμημα και γενικά τις κατασκευές.

Η μεγάλη της αγάπη όμως είναι η συγγραφή.

Εμφανίστηκε στον συγγραφικό χώρο το 2016 με την εξαιρετική ποιητική συλλογή “Ονειρικά Μονοπάτια” και συνεχίζει με το παρόν έργο, δίνοντας για ακόμη μια φορά στους αναγνώστες της με ποικίλο τρόπο το πραγματικό νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης, μέσα από βραβευμένα και αναγνωρισμένα για την αξία τους ποιήματα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Ελένη Π. Γιαννούκου Συγγραφέας-Σύμβουλος Προσωπικής Ενδυνάμωσης, η οποία προλόγισε την εκδήλωση, “η ποιητική συλλογή “Ορχιδέα” αποπνέει λυρικό στοχασμό και την ευαισθησία του ανθρώπου που αγάπησε πολύ, που πόνεσε πολύ, που έπεσε και ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες του.

Η ποιήτρια καταφέρνει να μεταμορφώσει τα βιώματά της σε ποίηση μεστή, ουσιαστική, δωρική…..

Με ύφος χαμηλόφωνο εκφράζει την αλήθεια της ζωής.

Εάν υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι σαν την Χρυσοβαλάντου, ο κόσμος μας αναμφίβολα θα ήταν καλύτερος”.

Για την ποιήτρια και την συλλογή της μίλησαν επίσης η κα Σοφία Κανταράκη, Φιλόλογος-Συγγραφέας και Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Μαγνησίας, η κα Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά, Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας και Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσου Βόλου, η κα Βαλσαμή Ευσταθίου Κολοκοτρώνη, Νηπιαγωγός-Συγγραφέας, ενώ τόσο η κα Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά, όσο και ο κ. Νίκος Βαραλής, μέλος του Δ.Σ. “Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος”, Υπεύθυνος Ραδιοφωνικού Σταθμού “ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ” της Ι. Μ. Δημητριάδος & Αλμυρού που ανέπτυξε το θέμα: “ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ”, απήγγειλαν ποιήματα της Χρυσοβαλάντους Παπαδοπούλου Καντίκου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας κ. Διονύσης Λεϊμονής, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την μαγευτική φωνή της κας Έρρικας Πατρικίου, που ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους, και τον Ηλία Χατζόγλου που την συνόδευσε στο πιάνο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Μαρία Διούδη εκπροσωπώντας το Βουλευτή Μαγνησίας κ. Χρήστο Μπουκώρο, ενώ προσωπικό χαιρετισμό απέστειλαν η Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Κατερίνα Παπανάτσιου και ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Παρέστησαν επίσης η Αντιπρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης “Μάγνητες Τυφλοί” κ. Αθηνά Ανεστοπούλου, ο κ. Ααρών Αβδελάς εκπροσωπώντας την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, μέλη του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής, η Συγγραφέας κ. Λεμονιά Μουλά, μέλη και φίλοι του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ”.

Το Δ.Σ. του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ”, ευχαριστεί και δημόσια τον Σεβασμιότατο Μητρπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο και την “Μαγνήτων Κιβωτό για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος”, που αποτελούν πολύτιμους συμπαραστάτες και αρωγούς στις δράσεις του Σωματείου, τον κ. Νίκο Βαραλή, την κα Σοφία Κανταράκη, την κα Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά, τον κ. Διονύση Λεϊμονή, την κα Ελένη Π. Γιαννούκου και την κα Βαλσαμή Ευσταθίου Κολοκοτρώνη, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκλησή τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουν στην κα Έρρικα Πατρικίου και τον Ηλία Χατζόγλου που πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση και τον κ. Χάρη Κεχαίδη για την ευγενική χορηγία στον ήχο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου