ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανοιγμα στα μουσεία

ανοιγμα-στα-μουσεία-9608

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που περιελάμβαναν ελεύθερη είσοδο για το κοινό στα αρχαιολογικά μουσεία Βόλου και Αλμυρού.

Δεκάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας, ευαισθητοποιημένοι σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, επισκέφτηκαν χθες τα μουσεία και θαύμασαν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που κοσμούν τις προθήκες.

Ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων της ΕΦΑ Μαγνησίας άνοιξε με την παρουσίαση της ιστοσελίδας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, με εισηγητή τον αρχαιολόγο της Εφορείας, Βασίλειο Καραχρήστο.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι άξονες σχεδιασμού, οι σκοποί και οι στόχοι του ιστότοπου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, http://efamagvolos.culture.gr/ οι οποίοι είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση όσον αφορά στους αρχαιολογικούς χώρους, στα μνημεία και στα μουσεία αρμοδιότητάς της, καθώς και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε έτος. Παρέχει επίσης ενημέρωση για τα διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πολιτικής της ΕΦ.Α. Μαγνησίας ενώ υπάρχει και αποθετήριο δημοσιεύσεων, όπου φιλοξενείται μέρος της πνευματικής παραγωγής των αρχαιολόγων της Εφορείας σε ηλεκτρονική μορφή.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, εξάλλου, την περασμένη Δευτέρα, στο Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού, η εκδήλωση «Το Γιαννοπούλειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού και η τοπική κοινωνία: τρόποι επικοινωνίας». Η εκδήλωση περιελάμβανε θεματική περιήγηση και συζήτηση με τους επισκέπτες του μουσείου με στόχο την παρουσίαση του Γιαννοπούλειου Αρχαιολογικού Μουσείου Αλμυρού και των δράσεων της υπηρεσίας για την ενίσχυση των δεσμών με την τοπική κοινωνία και για τη σχέση επισκέπτη – εκθέματος, με βάση τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας κοινού στην περιοχή.

Ακολούθησε μουσική εκδήλωση στην αυλή του μουσείου, από τη μικτή τετράφωνη χορωδία του Δήμου Αλμυρού και το φωνητικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και τον Δήμο Αλμυρού – Κοινωφελή Επιχείρηση Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου