«Καλός λόγος» στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-12, 13:26:02
Οι Βολιώτες Αργύρης Πανταζάρας και Ελίνα Μαντίδη
«Καλός λόγος» στον Βόλο

Ετήσιο θεσμό φιλοδοξούν να αποτελέσουν οι «Θεατρικές αφίξεις», που άνοιξαν αυλαία με την εξαιρετική παράσταση «Ενας καλός λόγος», σε σκηνοθεσία Ελίνας Μαντίδη και Αργύρη Πανταζάρα, που παρουσιάζεται και σήμερα Σάββατο 12 Μαΐου στις 21.15 στην Παλιά Ηλεκτρική, υπό την αιγίδα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου - Διεύθυνση Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Συντελεστές της παράστασης, που αποσπά τα εύσημα του φιλοθεάμονος κοινού, είναι η καλλιτεχνική ομάδα momentum με πρωταγωνιστή τον Αργύρη Πανταζάρα. Την παραγωγή υπογράφει η Momentum Accelerated Evolution.

Οι σκηνοθέτες της παράστασης σημειώνουν: «Ο «υπόγειος» ήρωας του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι δεν αγαπά κανέναν. Ο Βασλάβ Νιζίνσκυ προσπαθεί να «αισθανθεί» και να αγαπήσει τους πάντες. Ενας μηδενιστής κι ένας ψυχικά άρρωστος άνθρωπος, που όμως συγκλίνουν. Τα ανθρώπινα «θέλω» δεν βασίζονται ούτε στη λογική ούτε σε κοινωνικά αποδεκτές και ηθικές αξίες. Με αφορμή τα δυο αυτά κείμενα και πολλά γεγονότα στην ιστορία που εξατμίζονται στον χρόνο, πλάθουμε ένα δικό μας ήρωα. Τον ντύνουμε, τον ετοιμάζουμε και τον οδηγούμε στη σφαγή». Ενας μονόλογος σε διάλογο με το κοινό. Κάθε σκέψη, συλλογισμός, συνομιλία είναι μια πολιτική τοποθέτηση. Μια φωνή που αναζητά τη θέση της στην κοινωνία. «Η θεωρία του σπηλαίου ήθελε κάποτε τον φωτισμένο άνθρωπο να κατεβαίνει στα έγκατα της γης για να ρίξει φως στα σκοτάδια. Πλέον, οι σκοτεινοί άνθρωποι ζητούν τον δικό τους εκπρόσωπο. Το μόνο που θέλουμε είναι να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Καλύτερο, δεν σημαίνει καλύτερο για όλους. Δεν είμαστε άνθρωποι φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό. Για κάποιους θα σημαίνει πάντα χειρότερο», σημειώνουν οι σκηνοθέτες.

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο εξωστρέφειας, επικοινωνίας και συνεργασίας, το οποίο αποτελεί σταθερό της στόχο, εγκαινιάζει, με πρωτοβουλία του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Δήμου Βόλου και μετά από πρόταση του συνεργάτη του ΔΗΠΕΘΕ, σκηνοθέτη και ηθοποιού Γρηγόρη Γαλάτη, τη φιλοξενία τεσσάρων θεατρικών παραστάσεων που έχουν κερδίσει την εκτίμηση του κοινού. Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
7
=