ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορτή στον «Αγιο Ιωσήφ»

γιορτή-στον-αγιο-ιωσήφ-24364

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με θέμα «Το όνειρο του Οδυσσέα» πραγματοποίησαν οι μαθητές της Β΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου την Τετάρτη 25 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής. Η γιορτή των μαθητών συνδύαζε το θέμα πολιτισμού με το οποίο είχαν ασχοληθεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς στο πλαίσιο της Ευέλικτης ζώνης, την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και τα «ταξίδια» στα οποία μας προσκαλεί με την αγάπη για το παιδικό βιβλίο, που επίσης μας ταξιδεύει σε κόσμους μαγικούς.

Τα παιδιά μεταμορφωμένα σε τζιτζίκια, γοργόνες, γλάρους και αστεράκια τραγούδησαν χόρεψαν, δραματοποίησαν , τραγούδησαν «την Ποδηλάτισσα», «τα τζιτζίκια», «το Μαγισσάκι», «του Μικρού βοριά», τραγούδια μελοποιημένα από τους μεγάλους συνθέτες… με κέφι, ζωντάνια και μεταδοτική χαρά. Εδειξαν ότι απόλαυσαν το πρόγραμμα πολιτισμού και τη γιορτή που προετοίμασαν με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, κ. Οβαδία, με την πολύτιμη βοήθεια των συναδέλφων εκπαιδευτικών κ. Καγιά, κ. Στέλλου, κ. Ξηραδάκη και κ. Γκουζ.

Η εκδήλωση που πλημμύρισε με χρώμα Ελλάδας και ανοιξιάτικη, αισιόδοξη διάθεση όλους τους παρευρισκόμενους, αποτελεί την κορύφωση των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο Δημοτικό Σχολείο «Αγιος Ιωσήφ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου