«Σταχτοπούτα» απόψε στο «Αχίλλειον»

Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-05, 14:23:17
«Σταχτοπούτα» απόψε στο «Αχίλλειον»

Με τη μαγευτική όπερα «Σταχτοπούτα» του Μασνέ ολοκληρώνεται το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» για την περίοδο 2017-2018. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 5 Μαΐου στις 19.55 στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», αντί της αρχικά προγραμματισμένης ημερομηνίας προβολής στις 28 Απριλίου 2018.

Η μαγευτική όπερα του Μασνέ, βασισμένη στο κλασικό παραμύθι, κάνει πρεμιέρα στη Met υπό τη διεύθυνση του Μπερτράν ντε Μπιγύ. Η σκηνοθεσία είναι του Λωράν Πελλύ, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει στη Met την «Κόρη του Συντάγματος» του Ντονιτσέττι και τη «Μανόν» του Μασνέ. Η Τζόυς Ντι Ντονάτο, στον ομώνυμο ρόλο, προσθέτει έναν ακόμη ρόλο στο ρεπερτόριό της στη Met - ένα ρόλο που ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Λισέου, στην Οπερα της Σάντα Φε και στη Βασιλική Οπερα του Κόβεν Γκάρντεν. Η διανομή περιλαμβάνει επίσης την Αλις Κουτ ως Γαλάζιο Πρίγκιπα, τη Στέφανι Μπλάιθ ως κακιά μητριά Μαντάμ ντε λα Αλτιέρ, την Κάθλην Κιμ ως Νεράιδα και τον Λωράν Ναουρί ως Παντόλφ. Η «Σταχτοπούτα» ανεβαίνει σε συμπαραγωγή με τη Βασιλική Οπερα του Κόβεν Γκάρντεν, το Θέατρο Λισέου της Βαρκελώνης, το Θέατρο Λα Μονναί των Βρυξελλών και την Όπερα της Λίλλης. Η παραγωγή ανέβηκε για πρώτη φορά στην Όπερα της Σάντα Φε.

Ο Μασνέ γεννήθηκε στο Μοντό. Σε ηλικία έξι ετών άρχισε μαθήματα πιάνου με τη μητέρα του Αδελαΐδα, που ήταν καθηγήτρια πιάνου, και στα 11 του χρόνια έγινε δεκτός στο Ωδείο των Παρισίων. Το 1871 ο Μασνέ κλήθηκε στα όπλα και υπηρέτησε ως στρατιώτης στον Γαλλο-Πρωσικό Πόλεμο, ο οποίος κατέληξε σε συντριπτική ήττα για τη Γαλλία και συνέβαλε στην ενοποίηση της Γερμανίας. Η αναγνώριση του Μασνέ ήλθε το 1873 με το ορατόριο «Μαρία Μαγδαληνή», που επαινέθηκε από ομοτέχνους του, όπως οι Τσαϊκόφσκι, Ντ’ Ιντί και Γκουνό. Το έργο αυτό αποτελεί παράδειγμα συγχώνευσης του θρησκευτικού αισθήματος και του ερωτισμού που απαντά συχνά στο έργο του Μασνέ.

Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στον «Δίαυλο», τηλ. 2421033692, Σκενδεράνη 11.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφούν στο Met In Greece Club, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.metingreece.com.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=