Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο

Τελευταία ενημέρωση: 2018-04-26, 20:45:05
Οι συντελεστές της επιτυχημένης χθεσινής εκδήλωσης
Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο χθεσινό κάλεσμα των «Ιώνων», γεμίζοντας ασφυκτικά το θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας.

 Τον άγνωστο, μοναχικό αλλά εξαίρετο Σμυρνιό συνθέτη Σταύρο Παντελίδη τίμησε χθες η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησία «ΙΩΝΕΣ» με αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και ανέδειξε το συνθετικό έργο ενός δημιουργού, ο οποίος άφησε το στίγμα του στη μουσική και τον λαϊκό πολιτισμό.

Για το έργο του τροβαδούρου και τον ρόλο του στη διαμόρφωση του ρεμπέτικου μίλησε ο συγγραφέας - δημοσιογράφος Ηλίας Βολιότης – Καπετανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στον εξαίρετο Σμυρνιό συνθέτη, ο οποίος σφράγισε με την έμπνευσή του, δεκάδες επιτυχίες, αλλά και την προσπάθεια ανάδειξης δημιουργών που άφησαν εποχή.

Η πρόεδρος των «Ιώνων» Αννα Πετσιάβα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια ανάδειξης του έργου δημιουργών και ανθρώπων του πολιτισμού, όπως ο Σταύρος Παντελίδης, ο οποίος έγραψε, όπως είπε, τη συνέχεια μιας μακράς μουσικής παράδοσης.

Στη συναυλία που ακολούθησε, συμμετείχαν οι μουσικοί: Βούλα Μπαντελά (τραγούδι και κρουστά), Σωτήρης Ζιργάνος (τραγούδι), Ζήσης Γεωργαλιός (κανονάκι), Κώστας Παπάς (κιθάρα), Ντόβας Περικλής (ούτι),Τάσος Λιλής (βιολί και μπουζούκι).

 Συμμετείχε, επίσης, η Χορευτική Ομάδα της Εστίας «Ιωνες», με υπεύθυνη τη Μαρία Κατσιαρδάνη. Την εκδήλωση συντόνισε ο ταμίας της Εστίας, Πασχάλης Δήμου, ενώ το θερμό χειροκρότημα του πυκνού ακροατηρίου πλαισίωσε την επιτυχημένη διοργάνωση.

Γ. ΥΔΡ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
9
=