ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επετειακή συναυλία

επετειακή-συναυλία-70462

Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας», τιμώντας την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, οργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία συναυλία με τον γνωστό ερμηνευτή και συνθέτη Λάκη Χαλκιά και την ορχήστρα του, την Τετάρτη 21 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Ο καλλιτέχνης ερμήνευσε γνωστά επετειακά και παραδοσιακά τραγούδια στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ενώ στο δεύτερο μέρος τον συνόδευσε η χορωδία του «Προμηθέα», η οποία εντυπωσίασε το κοινό του Βόλου με την ερμηνεία της.

Η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου. Συγκεκριμένα, οι μαθητές που συμμετείχαν στη μουσική εκδήλωση, πλαισιώνοντας μουσικά τον καλλιτέχνη είναι οι: Δερελής Δημοσθένης, Καλογήρου Σπυρίδων, Μολιός Έξαρχος, Μουστρούφης Δημήτριος, Πολυμέρου Μάρκος, Ραφτόπουλος Νίκος (μαθητές της Α΄ Γυμνασίου), Βοσινάκης Σταύρος, Κούκουρας Δημήτριος, Σαραντωνίδης Κωνσταντίνος, Τζοάννος Μηνάς, Φαρμάκης Θάνος, Φιλίππου Βασίλειος, Φκιαράς Πάρις, Φλέσσας Θάνος ( μαθητές της Β΄ Γυμνασίου), Wu Τσατσούι, Κέκος Κωνσταντίνος, Μορφωνιός Πάρις, Τσιώτας Απόστολος, Φρόκου Κλόντι (μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου), Κραβαρίτης Βασίλειος Μπατζιάκας Νικόλαος, Παπαγεωργίου Νικόλας , Χριστοφορίδης Άκης (μαθητές της Α΄ Λυκείου), Μπαντουβάς Σωκράτης, Μπαντουβάς Μιχάλης (μαθητές της Γ΄ Λυκείου). Οι μαθήτριες που αποτελούν τη χορωδία είναι: η Βερούση Αργυρώ, η Δράκου Μαρία, η Λίταινα Μαριτίνα, η Τσιάμη Χάρις (μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου), Γούση Μαρία, Σιαφάκα Ελένη – Μαρία (μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου), Μπέη Βικτώρια, Παπαθανασίου Αριστέα, Χόρτη Αννα (μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου), Αναστασοπούλου Καλλιόπη, Γιαννούλη Γιοβάννα, Κουκλουμπέρη Έλενα, Κουτίνα Νικολέτα (μαθήτριες της Α΄ Λυκείου), Κουγκούνη Αντωνία, Πανταζή Κατερίνα (μαθήτριες της Β΄ Λυκείου) και η Ζμπούγκιν Αλεξάνδρα, μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου.

Τη διδασκαλία της χορωδίας επιμελήθηκε ο κ Χατζόγλου Ηλίας. Στο μπουζούκι – λαούτο ο Βιδηνιώτης Χρήστος, στο ακορντεόν ο Καμπουράκης Αλέξανδρος και στο πιάνο ο Χαλκιάς Χρήστος, ο οποίος είχε και τη μουσική επιμέλεια. Τον φωτισμό, τον ήχο και τα εφέ επιμελήθηκε ο Μπάτελης Μάνθος. Τη φωτογραφία, ο Χουλιάρας Απόστολος.

Τα έσοδα της Συναυλίας διατίθενται ως κοινωνική αρωγή του Σωματείου Φίλων, Γονέων και Αποφοίτων του «Προμηθέα» προς το Σωματείο «Ιππόκαμπος».

Τα Εκπαιδευτήρια ευχαριστήσουν ιδιαιτέρως την Πρόεδρο του Σωματείου Φίλων, Γονέων και Αποφοίτων «Προμηθέα» κ. Αγριγιάννη – Σαραντωνίδη για την άμεση συμπαράστασή της προς επιτυχία της εκδήλωσης, το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας, τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου μας αλλά και τα ίδια τα παιδιά.

Τη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Μπέλλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου «Ιππόκαμπος», ο κ. Γαλάτης, Πρόεδρος της ΑΝΕΒΟ, ως εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου, η κ. Διούδη ως εκπρόσωπος του βουλευτή Μαγνησίας κ. Μπουκώρου Χρήστου, ο κ. Πατσιαντάς, Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Δήμου Βόλου, η κ. Χρυσοβελώνη, πρώην Υπουργός, η κ. Κανταράκη, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η κ. Ιντζεσίλογλου, πρώην Έφορος της ΙΓ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων, ο π. Ελευθέριος, εκπρόσωπος της Μητρόπολης, η κ. Αγγελάκη από την ASTRA T.V. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας παρευρέθηκαν ο Υποστράτηγος κ. Τόλιας, Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, ο κ. Καραΐσκος, Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, ο κ. Ντιζές, Διοικητής Ασφαλείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου