ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μικροί και μεγάλοι γλέντησαν στο ΚΔΑΠ Βασδέκειο

μικροί-και-μεγάλοι-γλέντησαν-στο-κδαπ-123057

Πραγματοποιήθηκε προχθές, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, η αποκριάτικη γιορτή στο ΚΔΑΠ Βασδέκειο, δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2017-2020. Η εκδήλωση συνέδεσε την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, που παραδοσιακά θέλει να καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρέατος πριν τη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής, με το αποκριάτικο έθιμο του γλεντιού και του μασκαρέματος.

Με σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό, τα παιδιά και οι γονείς του ΚΔΑΠ γιόρτασαν το απόγευμα της Πέμπτης στη μεγάλη βεράντα του Κέντρου, με άφθονο ψητό κρέας και αναψυκτικά που προσέφερε το ΚΔΑΠ, αλλά και έναν μεγάλο μπουφέ με λιχουδιές που έφεραν οι γονείς. Οι παραβρισκόμενοι, που ήταν πάνω από 300 άτομα, μετά το φαγητό, μετείχαν σε ένα αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά παιχνίδια όπως η καμήλα και το γαϊτανάκι, χόρεψαν παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια, αλλά και λατινοαμερικάνικους ρυθμούς, που το σύγχρονο καρναβάλι έχει εντάξει στο πρόγραμμα.

Τα παιδιά, αλλά και αρκετοί γονείς ήρθαν μασκαρεμένοι με ευφάνταστες στολές, γεμίζοντας τη βεράντα μας με ήρωες παραμυθιών, κάθε λογής ζώα, ήρωες παρμένους από την παγκόσμια ιστορία, άλλα και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο μωσαϊκό. Η γιορτή τελείωσε αργά το απόγευμα, με ανταλλαγές ευχών για καλή Σαρακοστή, αφήνοντας σε όλους μια χαρούμενη και κεφάτη διάθεση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου