ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το αεροδρόμιο της Αθήνας σε ρυθμούς Bollywood!

το-αεροδρόμιο-της-αθήνας-σε-ρυθμούς-bollywood-127554

Το Fly me to the Moon γιορτάζει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με ένα πρωτότυπο χορευτικό δρώμενο από την 1η Ακαδημία Χορού Bollywood στην Ελλάδα. Μια έκρηξη ήχων, χρωμάτων και κινήσεων με άρωμα Ινδίας, θα συνεπάρουν τους επισκέπτες και επιβάτες που θα βρεθούν στο αεροδρόμιο της Αθήνας την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου.

Το show-έκπληξη, που θα παρουσιάσει μια εντυπωσιακή ομάδα χορευτών με τα τυπικά ινδικά κοστούμια, θα είναι διανθισμένο από έντονα παραδοσιακά και μοντέρνα πολιτισμικά στοιχεία της Ινδίας, μεταφέροντάς μας την ομορφιά του χορού Bollywood, που είναι άλλοτε κεφάτος και ρυθμικός και άλλοτε νοσταλγικός και ερωτικός.

1η Ακαδημία Bollywood στην Ελλάδα

Η 1η Ακαδημία Bollywood στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 2013 από τη διεθνούς φήμης χορεύτρια και δασκάλα κ. Άννα Δημητράτου. Η Ακαδημία έχει ως στόχο να διαδώσει και να επεκτείνει την ινδική κουλτούρα και το αυθεντικό Bollywood στην Ελλάδα, συνεργαζόμενη με τους καλύτερους δασκάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει πραγματοποιήσει πλήθος εμφανίσεων σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις.

Λίγα λόγια για το Bollywood

Η λέξη “Bollywood” δημιουργήθηκε στη δεκαετία του ’70 από τις λέξεις Bombay και Hollywood και χαρακτηρίζει τον ινδικό εμπορικό κινηματογράφο. O χορός είναι μια μίξη κλασικών ινδικών χορών Kathak, Bharata Natyam, Odissi, κινήσεων παραδοσιακών ανατολίτικων χορών, καθώς και στοιχείων salsa, flamenco, jazz, hip-hop, σύγχρονου χορού και μιούζικαλ. Ο χορός Bollywood αφηγείται ιστορίες με έντονη θεατρικότητα, ενώ χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και θετική ενέργεια.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου