ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια ταινία «χωρίς όνομα»

μια-ταινία-χωρίς-όνομα-483688

Με την ταινία «Χωρίς όνομα» σε σκηνοθεσία Κάρι Φουκουνάγκα συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 12 Νοεμβρίου οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του Δήμου Νέας Ιωνίας. Οι προβολές πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως στην Νέα Ιωνία, κάθε Παρασκευή στις 9.30 το βράδυ. Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκινάει στις 8.30 μ.μ. Η ταινία «Χωρίς όνομα» σε σκηνοθεσία Κάρι Φουκουνάγκα, με τον ξενόγλωσσο τίτλο «Sin nombre» είναι συμπαραγωγή Μεξικού και ΗΠΑ του 200. Τους χαρακτήρες του έργου ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί : Εντγκαρ Φλόρες, Πολίνα Γκαϊτάν και Κρίστιαν Φερέρ.

Τα προβλήματα των παράνομων μεταναστών που ταξιδεύουν από το Μεξικό στις ΗΠΑ, πραγματεύεται η συγκεκριμένη συγκλονιστική, με ρεαλιστικές αλλά και ποιητικές σκηνές, ταινία. Με το δράμα των Λατινοαμερικάνικων μεταναστών, και συγκεκριμένα του Μεξικού, καταπιάνεται η συγκλονιστική δραματική ταινία, που αποτελεί την πρώτη δημιουργία του 31χρονου σκηνοθέτη Κάρι Φουκουνάγκα. Ο ίδιος αναφέρει ότι γνώρισε από «πρώτο χέρι» την ιστορία των παράνομων μεταναστών που ταξιδεύουν στις κορυφές των τρένων από το Μεξικό, με στόχο να φτάσουν στις ΗΠΑ. Η ταινία αναφέρεται σε δύο παράλληλες ιστορίες που κάποια στιγμή συνδέονται. Πρόκειται για την ιστορία της Σάϊρα, μιας νεαρής γυναίκας από την Ονδούρα, η οποία μαζί με τους συγγενείς της περνάει στο Μεξικό προκειμένου να πάρει το τραίνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες κι εκείνη του Γουΐλι, ενός νεαρού Μεξικανού, ο οποίος μαζί με την ανήλικη συμμορία του ανεβαίνουν στο ίδιο τραίνο, για να ληστέψουν τους μετανάστες.

Παρ’ όλο που η ταινία του Φουκανάγκα θυμίζει σε πολλά σημεία, τόσο στην ωμότητά της όσο και στις συνθέσεις των πλάνων, την ταινία «Η πόλη του Θεού» του Μεϊρέγιες, περιλαμβάνει όμορφα στημένες σκηνές, με τα διάφορα τοπία να φαντάζουν σε πρώτο πλάνο, αλλά και ταυτόχρονα να δίνει την ωμή, ρεαλιστική πλευρά της ιστορίας του.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου