ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρόσκληση στη σημερινή εκδήλωση με ομιλητή τον Χρόνη Χλίτσιο

πρόσκληση-στη-σημερινή-εκδήλωση-με-ομ-131670

Στο Σινε-Αχίλλειο του Βόλου, σήμερα 3 Φεβρουαρίου2018 και ώρα 7.30μ.μ., με αφορμή την προβολή και στην πόλη μας του ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Χαρίτου με τον τίτλο «dolphin man», που ξαναζωντανεύει και προβάλει τη ζωή του θρυλικού δύτη Ζακ Μαγιόλ και άλλων γιγάντων της ελεύθερης κατάδυσης, Ελλήνων και άλλων εθνών, όπου, μετά την προβολή της θα μιλήσει και ο σεμνός υπεραθλητής και παγκόσμιος πρωταθλητής με σκανταλόπετρα Χρόνης Χλίτσιος.

Είχα την τιμή, πριν από χρόνια, να τον γνωρίσω και να προβλέψω την αλματώδη εξέλιξή του. Μαζί, πριν από χρόνια και σε κανάλι της τοπικής μας τηλεόρασης, όπου μίλησε για τις προσπάθειες και τα όνειρά του σε αυτό το άθλημα που έχει τις καταβολές του από την αρχαία Ελλάδα και έκτοτε, και για το πόσο επιθυμούσε να τιμήσει δι’ αυτού την Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μαγνησία. Το 2004 τον παρακολούθησα στην κατάδυση που πραγματοποίησε στον Παγασητικό, υπό την αιγίδα των Α.Ο.Ν.Α.Μ. και Α.Ο.Δ.Ν.Ι. Βραβεύτηκε τότε και από επίλεκτα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και έλαβε την υπόσχεση από πολιτικούς για στήριξη από την πολιτεία στις προσπάθειές του που… όμως δεν ήλθε! Βραβευτήκαμε την ημέρα εκείνη και όσοι αυτοδύτες του συμπαρασταθήκαμε.

Όμως ο Χρόνης συνέχισε τις προσπάθειές του με σκοπό να προβάλει την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου. Απομένει λοιπόν οι πολίτες και οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς να είμαστε εκεί. Για να αντιληφτούμε καλύτερα το μέγεθος του επιτεύγματος που έκαναν με «ελεύθερη κατάδυση», δηλαδή με μια βαθιά ανάσα, αυτοί οι γίγαντες των ελευθέρων καταδύσεων, Έλληνες και άλλων εθνικοτήτων, άλλοτε, αλλά και τώρα με τον Έλληνα και άξιο συμπολίτη μας Χρόνη Χλίτσιο.

Θεόδωρος Περράκης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου