Νέο σωματείο στηρίζει τον πολιτισμό

Τελευταία ενημέρωση: 2018-02-03, 12:10:30
Νέο σωματείο στηρίζει τον πολιτισμό

Ιδρυτική συνέλευση για το πολιτιστικό σωματείο «Πολίτες για το Μουσείο της Πόλης του Βόλου» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου 2018, στον χώρο του Μουσείου Πόλης. Την πρωτοβουλία ίδρυσης είχαν οι: Βολιώτης Αρης, Καπλάνης Ξενοφών και Τσιμπλούλης Γεράσιμος.

Σκοπός του Σωματείου είναι η υποστήριξη της λειτουργίας και δράσης του Μουσείου της Πόλης του Βόλου και του Δικτύου Μουσείων του Δήμου Βόλου, σε αγαστή συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων & Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου.

Το Μουσείο της Πόλης του Βόλου του Δήμου Βόλου αποτελεί το πρώτο σύγχρονης αντίληψης Μουσείο Πόλης στην Ελλάδα. Στεγάζεται στη συνοικία «Παλιά», στην πρώην καπναποθήκη Παπάντου, ανακαινισμένο βιομηχανικό κτίριο του 1920 σε επανάχρηση. Φιλοδοξεί να γίνει ένας χώρος όπου θα εκτίθενται οι ιστορίες ζωής των ανθρώπων της πόλης μαζί με τα υλικά τεκμήρια της δραστηριότητάς τους, να γίνει μουσείο για τους ανθρώπους και με τους ανθρώπους.

Η δυναμική συμμετοχή των πολιτών στη λειτουργία των μουσείων συνεισφέρει στην καλύτερη λειτουργία τους. Με βάση αυτήν την αρχή το σωματείο «Πολίτες για το Μουσείο της Πόλης του Βόλου» θα επιδιώκει: Τη συμβολή στην επιστημονική έρευνα, τεκμηρίωση, μελέτη, διάσωση, εμπλουτισμό συλλογών, προβολή και επικοινωνία των κάθε μορφής εκδηλώσεων, δράσεων και προγραμμάτων του Μουσείου Πόλης του Βόλου, καθώς επίσης και του Δικτύου Μουσείων του Δήμου Βόλου.

Με την εθελοντική συμμετοχή στην οργάνωση και πραγματοποίηση συνεδρίων, σεμιναρίων, εκδόσεων, εκθέσεων, παραστάσεων, πολιτιστικών επισκέψεων-ταξιδιών, διαλέξεων, μαθημάτων και κάθε μορφής εκδηλώσεων για θέματα σχετικά με το Μουσείο της Πόλης του Βόλου και το Δίκτυο Μουσείων του Δήμου Βόλου.

Με την κινητοποίηση των πολιτών και την προώθηση της λαϊκής συμμετοχής για την υποστήριξη δράσεων ή σχεδίων με στόχο τη μεγιστοποίηση του προσδοκώμενου αποτελέσματος της πολιτιστικής και κοινωνικής προσφοράς του Μουσείου και του Δικτύου Μουσείων.

Με την επικοινωνία και συνεργασία με αντίστοιχα σωματεία και φορείς της χώρας μας και του εξωτερικού, για την προώθηση και διάδοση κοινών στόχων, που αφορούν τα Μουσεία Πόλης και τα Δίκτυα Μουσείων.

Ιδρυτικά μέλη είναι οι: Βολιώτης Αριστείδης, Καπλάνης Ξενοφών, Τσιμπλούλης Γεράσιμος, Αβδελάς Ααρών, Γιαννοπούλου Κατερίνα, Ιωάννου Περσεφόνη, Λιάτζουρα Γαρυφαλλιά, Χριστοφίδης Μάκης, Χασιώτη Κατερίνα, Μπάστη Ιωάννα, Ζέρβα Δήμητρα, Σακαβάλας Κώστας, Κακούρης Διονύσιος, Κολλιού Βαρβάρα, Δημητρακοπούλου Στέλλα, Δανιηλίδου Κυριακή, Αισώπου Μάρω, Μουζαλά Δέσποινα, Πατέρη Γεωργία, Λαρυγγάκη Μαρία, Μουλά Λεμονιά, Γιαννούκου Ελένη, Αποστολάκης Απόστολος, Πέρσα Ιωάννα και Φράγκου Χαρούλα.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
2
=