ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Σε άγνωστους τόπους»

σε-άγνωστους-τόπους-150029

Ενδιαφέρουσα σειρά έργων του Theo Milon παρουσιάζονται στην «Περισπωμένη»

Η νέα έκθεση του Theo Milon πραγματοποιείται στην «Περισπωμένη», καθημερινά από τις 9.30 το πρωί έως τις 11.00 το βράδυ και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η εικαστική έκθεση έργων μεικτής τεχνικής, περιλαμβάνει μια ενδιαφέρουσα ενότητα, με την πρωτότυπη τεχνική της επιζωγράφισης.

Στην ενότητα «Σε άγνωστους τόπους» παρουσιάζονται εικόνες συγκεκριμένων τόπων που όμως ερέθισαν την αντίληψη ξανά και ξανά, με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν τελικές θεάσεις άγνωστες κατά τη στιγμή της φωτογράφησης, αλλά υπαρκτές κατά την ανάκληση της εμπειρίας.

«Χρησιμοποιώ τη φωτογραφία ως αφορμή, ή ως καμβά, ή, μιλώντας μεταφορικά, σαν μια μάνα που αναπαράγει τον εαυτό της με διαφορετικό κάθε φορά αποτέλεσμα. Προσωπικά βλέπω σε αυτή τη μορφή τέχνης τη δυνατότητα απεικόνισης του τόπου και του χρόνου σε δεύτερη φάση ως προς την εμπειρία καθεαυτή, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την απαραίτητη απόσταση, κουβαλώντας όμως την ανάμνηση. Η τελική εικόνα “συμβαίνει” καθαρά μέσα από προσωπική ανάπλαση, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται πλέον η “φωτογραφία” της στιγμής. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο φωτογραφικό χαρτί είναι μεταλλικό μελάνι, μελάνι εκτυπωτή και μαρκαδόρος» αναφέρει ο δημιουργός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου