ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φωτογραφικές διακρίσεις στο Βόλο

φωτογραφικές-διακρίσεις-στο-βόλο-485479

Εξήντα Έλληνες φωτογράφοι με διακόσια είκοσι έξι έργα τους έλαβαν μέρος στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ασπρόμαυρης Φωτογραφίας «Δημήτρης Λέτσιος», που προκηρύχτηκε από τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, στην μνήμη του κορυφαίου της φωτογραφικής τέχνης. Ο εν λόγω διαγωνισμός είναι ένας θεσμός που δείχνει να παγιώνεται παρά τις δυσκολίες της εποχής. Ο αριθμός των συμμετοχών και κυρίως το επίπεδο τους, ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών. Οι δημιουργοί μέσω των εικόνων τους κατέθεσαν απόψεις και σχόλια, συμπληρώνοντας φωτογραφικά τον τίτλο του Διαγωνισμού «Άνθρωπος είναι…» με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες του σύγχρονου ανθρώπου, τονίζοντας εντέλει την πραγματική σημασία της λέξης που τείνει να ξεχαστεί. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πολύπλευρη προσέγγιση του θέματος, μέσα από την προσωπική ματιά νέων αλλά και καταξιωμένων φωτογράφων, με διαφορετική οπτική, η οποία δημιουργεί ένα παζλ που συγκινεί, προβληματίζει και ταυτόχρονα προσφέρει αισθητική απόλαυση.

Το δύσκολο έργο της κρίσης του Διαγωνισμού έφερε εις πέρας η πενταμελής κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από τους: Γιάννη Τζίμα, Πρόεδρο της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, Γιάννη Στρατουδάκη, φωτογράφο, καθηγητή φωτογραφίας στο Δημοτικό Ι.Ε.Κ. Βόλου, μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, Ανδρέα Κατσάκο, μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας, Κώστα Κομνηνό, ζωγράφο ΑΣΚΤ, καθηγητή σχεδίου ζωγραφικής και Πάρι Παπαϊωάννου, φωτογράφο-φωτορεπόρτερ.

Οι διακριθείσες φωτογραφίες θα εκτεθούν στις 24 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Τέχνης Giorgio de Chirico, στην εναρκτήρια εκδήλωση του «Νοεμβρίου Φωτογραφίας 2010», όπου θα γίνει και η απονομή των βραβείων, επαίνων και αναρτήσεων. Το 1ο Βραβείο απέσπασε ο Σπύρος Ζερβουδάκης από τα Χανιά, το

2ο Βραβείο η Λέλα Κρατίδη από τον Βόλο, το 3ο Βραβείο ο Σάββας Κόης από τα Χανιά. Ο 1ος Έπαινος απονέμεται στην Ελευθερία Σειστάκη από τα Χανιά, ο 2ος Έπαινος δίδεται στον Λουκά Βασιλικό από την Αθήνα και ο 3ος Έπαινος στην Νατάσα Καρακατσάνη από τον Βόλο.

Επίσης θα υπάρξουν σαράντα αναρτήσεις δημιουργιών που έχουν ξεχωρίσει και τα ονόματα των δημιουργών έχουν ως εξής με αλφαβητική σειρά : Λουκάς Βασιλικός από το Μαρκόπουλο Αττικής, Ελενα Γανδά Έλενα από τη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Γεωργιάδης Γιάννης από τον Βόλο, Κωνσταντίνος Γιαβής από την Αθήνα, Γιώργος Γκιζάρης από την Αθήνα, Σπύρος Ζερβουδάκης από τα Χανιά, Λευτέρης Καλαμπόκας από τη Φιλιππιάδα, Γιούλια Καραγκούνη από τον Βόλο, Νατάσα

Καρακατσάνη από τον Βόλο, Παύλος Καρανίκος από τον Βόλο, Κώστας Κίτσος από τη Θεσσαλονίκη, Σάββας Κόης από τη Σούδα Χανίων, Κωνσταντίνος Κορκοντζέλος από την Καρδίτσα, Πέτρος Κοτζαμπάσης από την Κομοτηνή, Γιάννης Λογιωτατίδης από την Αθήνα, Δημήτρης Μπαρούνης από τα Χανιά, Νίκος Πανταζάρας από τον Βόλο, Λευτέρης Πλαβός από τον Βόλο, Μιχάλης Πόρναλης από τον Βόλο, Ελευθερία Σειστάκη από τα Χανιά, Θανάσης Σταμάτης από τη Λάρισα, Σταύρος Σταματίου από τη Θεσσαλονίκη, Δημήτρης Τσιουβάκας Δημήτρης από τον Βόλο, Νέστορας Φανός από τον Βόλο και Τάσος Χίος Τάσος από τη Θεσσαλονίκη.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου