ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραβευμένη ταινία στο Μεταξουργείο

βραβευμένη-ταινία-στο-μεταξουργείο-486289

Με την ταινία «Η λευκή κορδέλα» σε σκηνοθεσία Μίκαελ Χάνεκε συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας του Δήμου Ν. Ιωνίας. Οι προβολές πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στην Ν. Ιωνία κάθε Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ και η διάθεση εισιτηρίων ξεκινάει στις 8:30 μ.μ. «Η λευκή κορδέλα» είναι Γερμανικής παραγωγής 2009 και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία-σενάριο Μίκαελ Χάνεκε. Παίζουν οι ηθοποιοί: Κρίστιαν Φρίντελ, Λεόνι Μπένες, Ούλριχ Τούκουρ, Ουρσίνα Λάρντι.
 
Η αμφισημία της αλήθειας αλλά και η ταξική σύγκρουση βρίσκονται στο επίκεντρο της βραβευμένης με τον Χρυσό Φοίνικα των Κανών, συγκλονιστικής ταινίας του Χάνεκε, δοσμένης με μιαν αυστηρότητα που φέρνει στον νου τον κινηματογράφο του Ντράγιερ. Επίκαιρη αλληγορία γύρω από τον φανατισμό στην ταινία με τίτλο «The White Ribbon» που χαρακτηρίζεται από έξοχες ερμηνείες.
 
Με ένα μυστήριο -το παράξενο «ατύχημα» που στέλνει τον γιατρό της περιοχής στο νοσοκομείο- ξεκινά η νέα, γερμανικής παραγωγής, ταινία του Αυστριακού σκηνοθέτη Μίκαελ Χάνεκε,  για να προχωρήσει σε μια πολύπλοκη, εφιαλτική ιστορία με θέματα όπως αυτά της ταξικής σύγκρουσης, του ρατσισμού και του φασισμού. Με βάση ένα πολύπλοκο, εξαιρετικό σενάριο, στο οποίο συνεργάστηκε και ο Ζαν-Κλοντ Καριέρ και με τη χρήση αφήγησης, ο Χάνεκε αναπλάθει με πειστικότητα την κοινωνία της συγκεκριμένης περιόδου, για να εντάξει σ’ αυτήν μια πλούσια πινακοθήκη αλλόκοτων χαρακτήρων και να τονίσει, από τη μία, με λεπτό, παγερό συχνά, χιούμορ, την ατολμία και την υποκρισία των μεγάλων, και από την άλλη, τον παραλογισμό και τη διαστροφή των παιδιών τους, στοιχεία που διαμόρφωσαν τον μετέπειτα ναζιστικό χαρακτήρα τους. Αριστουργηματική ταινία, ταυτόχρονα μια δυνατή, επίκαιρη αλληγορία γύρω από τον θρησκευτικό και όχι μόνο φανατισμό, που παρά τη μεγάλη της διάρκεια, παρακολουθείται με την ίδια ένταση από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό της.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου