ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαθητές σε ροκ διαδρομές

μαθητές-σε-ροκ-διαδρομές-487708

Ροκ και έντεχνες μουσικές πινελιές συνθέτουν την μουσική δράση που αναπτύσσει το συγκρότημα του 1ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου Νέας Ιωνίας, το οποίο απαρτίζεται από μαθητές της Α΄ και Γ΄ Λυκείου. Τα μέλη του σχολικού συγκροτήματος ενώνουν με πολύ ενθουσιασμό τις καλλιτεχνικές τους ευαισθησίες, αφιερώνοντας τον ελεύθερο χρόνο τους στην μουσική. Το σχολικό συγκρότημα του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας απαρτίζουν οι μαθητές: Γιάννης Ζαντιώτης, κιθάρα, Αρετή Κατσάρα, αρμόνιο, φωνητικά, Χαρά Νικοπούλου, φωνητικά, Ιάσων Φιλιππίδης, κιθάρα, Μάριος Κροκίδης, κιθάρα, Δήμος Παλαμιδάς, σαξόφωνο, Γιώργος Μωϋσίδης, τύμπανα, Θάνος Δραγγίδης, μπάσο, Ολγα Τσούνη, φωνητικά. Το σχολικό γκρουπ δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του καθηγητή φυσικής Νίκου Χατζησκάκη, ο οποίος παράλληλα με τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες, ασχολείται με την δημιουργία μαθητικών συγκροτημάτων, στα σχολεία όπου υπηρετεί.

Λάτρης ο ίδιος της μουσικής και μέλος του rock και έντεχνου μουσικού συγκροτήματος «Εξαιρέσεις» όπου τραγουδάει και παίζει κιθάρα, υπογραμμίζει ότι ο λόγος που αναπτύσσει τις συγκεκριμένες δραστηριότητες είναι η πρόθεσή του να δώσει «μια ακόμα πινελιά ομορφιάς και ενδιαφέροντος στο σχολείο». Όπως αναφέρει ο ίδιος «στα διάφορα σχολεία όπου κατά καιρούς τοποθετούμαι, δημιουργώ μουσικά συγκροτήματα με τους μαθητές, καλύπτουμε τις σχολικές γιορτές αλλά παράλληλα πραγματοποιούμε και δημόσιες εμφανίσεις. Αυτό βέβαια συνεπάγεται τη διάθεση πολύ χρόνου για πρόβες και προετοιμασίες και σ’ αυτό το σημείο θέλω να συγχαρώ και τα παιδιά που δεσμεύουν σημαντικό μέρος από τα σαββατοκύριακά τους». Οι παραπάνω δραστηριότητες πραγματοποιούνται με την αρωγή της διεύθυνσης του σχολείου και κοινός στόχος είναι να βιώσουν τα παιδιά την χαρά της δημιουργίας, πέρα από το καθημερινό σχολικό πρόγραμμα.

Το συγκρότημα δραστηριοποιείται τόσο εντός και εκτός των σχολικών τειχών, τόσο στις σχολικές γιορτές, όσο και σε συναυλιακό επίπεδο και στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται τρεις τουλάχιστον συναυλίες «οι οποίες ευελπιστούμε ότι θα συνοδεύονται και από το θεατρικό τμήμα του σχολείου μας» υπογραμμίζει ο υπεύθυνος καθηγητής. Στο μεταξύ, οι νεαροί μουσικοί συνεχίζουν με το ίδιο πάντα κέφι την προετοιμασία τους, δημιουργώντας γέφυρες επικοινωνίας με την σχολική γνώση και την τέχνη, που καλλιεργούν και ανοίγουν δρόμους έκφρασης κι ευαισθησίας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου