ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σάτιρα από την Πειραματική

σάτιρα-από-την-πειραματική-488152

Την κοινωνικοπολιτική σάτιρα «Οριστική διάλυσις» του Γεωργίου Σουρή παρουσιάζει η Πειραματική Σκηνή Νέας Ιωνίας κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9 μ.μ. στο Αχίλλειον, επιλέγοντας θεατρικά κείμενα που έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και εμπεριέχουν κοινωνικό προβληματισμό. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά-κοστούμια Ηλένιας Δουλαδίρη, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, δραματουργική ανάλυση Έφης Σταυροθεοδώρου και βοηθός σκηνοθέτη είναι η Συνοδή Φουκαλά. Την επιλογή κειμένων και την δραματολογική επεξεργασία ανέλαβε ο Δημήτρης Πανταζής και τους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης οι : Ελένη Μπακίρη, Δημήτρης Πανταζής, Σπύρος Χαλκιάς, Θεοδώρα Νονόγλου και Αντώνης Μαραγκάκης.

Ο Γιώργος Σουρής, είναι ένα από το μεγαλύτερα πνεύματα του 19ου και 20ου αιώνα και ένας από τους μεγαλύτερους σατιρικούς ποιητές της νεότερης Ελλάδας, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «σύγχρονος Αριστοφάνης», λόγω του έργου του, που παραμένει επίκαιρο έναν αιώνα μετά. Με την απολαυστική γραφή του, καταγγέλλει, καυτηριάζει και σατιρίζει τις κατεστημένες αντιλήψεις, τη διαφθορά του πολιτικού κόσμου, τη διαστροφή της εξουσίας, την απληστία, τον καιροσκοπισμό, τα συμφέροντα, τα ρουσφέτια και τις σκανδαλώδεις συναλλαγές, τα βρώμικα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη του απλού πολίτη. Δεν διστάζει να διακωμωδήσει, όμως και τον ίδιο το μέσο Έλληνα για την «κριτική του καφενείου» ή τον αγώνα του να «βολευτεί». Κι όλα αυτά μέσα από την υπερβολή και το αβίαστο, τρανταχτό γέλιο, που μας καλεί να ταυτιστούμε με τους ήρωές του και να γίνουμε κι εμείς κομμάτι της γελοιογραφίας του.

Στο απολαυστικό ταξίδι της κωμωδίας «μας υπόσχεται να εισπνεύσουμε θετική σκέψη και αισιοδοξία .Μας υπόσχεται να απαλύνουμε τον πόνο και να ανακτήσουμε τη ζωντάνια και την ελπίδα που χαρακτηρίζει την ιδιοσυγκρασία μας σαν Έλληνες» υπογραμμίζουν οι συντελεστές της παράστασης. Η παράσταση πραγματοποιείται με την συνεργασία του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου. Οι τιμές εισιτηρίων είναι 15 ευρώ και 10 ευρώ το παιδικό, φοιτητικό. Η προπώληση ξεκινάει μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του κινηματοθέατρου Αχίλλειον και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 24210-32818.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου