ΕΞΟΔΟΣ

Τελευταίες παραστάσεις για το έργο «Η Μέθοδος Γκρόνχολμ»

τελευταίες-παραστάσεις-για-το-έργο-η-180032

Οι τελευταίες παραστάσεις της νέας παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. «Η Μέθοδος Γκρόνχολμ», που δόθηκε λόγω μεγάλης επιτυχίας και απαίτησης του κοινού, θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, σήμερα Παρασκευή 29 και αύριο Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στις 21.15. Η σκηνοθεσία είναι του Γρηγόρη Γαλάτη και η μετάφραση του Γιώργου Καραμίχου και της Μαρίας Τσατσαρώνη. Όσοι δεν πρόλαβαν έως τώρα να παρακολουθήσουν την εξαιρετική αυτή παράσταση, έχουν μία τελευταία ευκαιρία να το κάνουν.

Τα σκηνικά ανήκουν στον Αλέξανδρο Ψυχούλη και η μουσική στον Κωστή Δρυγιανάκη. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Νιόβη Κωστοπούλου, Γρηγόρης Γαλάτης, Θανάσης Ζέρβας και Βλάσης Ζώτης.

Το ιδιαίτερης δύναμης κείμενο του βραβευμένου Καταλανού συγγραφέα Τζόρντι Γκαλθεράν κρατά αμείωτη την αγωνία των θεατών από το πρώτο λεπτό μέχρι και το ανατρεπτικό φινάλε της παράστασης.

«Η Μέθοδος Γκρόνχολμ», που έκανε τον Καταλανό συγγραφέα παγκοσμίως γνωστό, πρωτοπαίχτηκε στο Εθνικό Θέατρο της Καταλονίας το 2003 και έκτοτε παρουσιάσθηκε σε πολλές σκηνές ευρωπαϊκών θεάτρων. Το 2005 προβλήθηκε η ταινία με τίτλο «El Metodo» βασισμένη στο έργο και κέρδισε δύο βραβεία Goya, το ένα από τα οποία ήταν αυτό του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου.

Η παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης 2017 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Μετά την πετυχημένη παρουσίαση της πρώτης θεατρικής παραγωγής της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, ακολουθεί ο προγραμματισμός της δεύτερης παραγωγής για τη χειμερινή περίοδο. Πρόκειται για το κωμικό θεατρικό έργο «Οι Ηλίθιοι» του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Νηλ Σάιμον. Στη συγκεκριμένη κωμωδία, με αφορμή την ηλιθιότητα που βαραίνει λόγω μίας κατάρας όλους τους κατοίκους του Ουκρανικού χωριού Κουλιέντσικοφ, σατιρίζονται τα κοινωνικά ήθη και τα πολιτικά συστήματα του 20ου αιώνα. Περισσότερες πληροφορίες για τις ημερομηνίες των παραστάσεων και την προπώληση των εισιτηρίων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πληροφορίες – προπώληση εισιτηρίων στο «Δίαυλο» (Σκενδεράνη 11, τηλ. 2421033692) και στο Ταμείο του Θεάτρου (2421027441), www.doepap.gr, fb: Τέχνες στο Βόλο, fb: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου-Δηπεθε Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου