ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστουγεννιάτικο κοντσέρτο στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

χριστουγεννιάτικο-κοντσέρτο-στο-δημ-185693

Λίγο πριν τον ερχομό των Χριστουγέννων, σήμερα Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 20.30, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συναυλιών Ερση Σαράτση του Δημοτικού Ωδείου Βόλου η συναυλία μουσικής δωματίου με τον τίτλο «Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο», με τον Βολιώτη Δημήτριο Τσιρογιάννη στο όμποε και την Ξένια Οβόντοβα στο πιάνο.

Το Δημοτικό Ωδείο Βόλου, της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στη χριστουγεννιάτικη αυτή μουσική πρόταση, που είναι γεμάτη ευχές και έχει παράλληλα εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα με έργα σπουδαίων συνθετών, όπως: Fr. Poulenc, B. Britten, S. Rachmaninov, D. Scarlatti, I. Stravinsky, κ.ά. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ο Δημήτρης Τσιρογιάννης ξεκίνησε τη μουσική του εκπαίδευση στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου σε ηλικία 8 χρόνων στην τάξη του Θανάση Κυρζίδη. Στα 12 εισήχθη στο Μουσικό Σχολείο Βόλου, όπου απέσπασε διακρίσεις σε συλλογικό επίπεδο – Πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο συμφωνικής ορχήστρας (2003) και σε ατομικό (2001). Συνέχισε τις σπουδές όμποε στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Γιάννη Ραζάκωφ και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με τον Κωστή Χασιώτη. Σήμερα σπουδάζει όμποε με τον καθηγητή Bram Nolf (Bachelor in Hobo) στο Lemmensinstituut στο Βέλγιο. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια: του Michel Giboureau στο Κρατικό Ωδείο Θεσαλονίκης, της Dr. Helena Gaunt στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, του Joseph Kiss, του Δημήτρη Καλπαξίδη στη Θερινή Ακαδημία Φιλαρμονικής εταιρείας «Μάντζαρος» στην Κέρκυρα, του Δημήτρη Κίτσου στο Art Campus Δελφών κ.α. Συμμετείχε, επίσης, στις Ορχήστρες ερμηνεύοντας την «Καντάτα της Ελευθερίας» με μαέστρο τον συνθέτη της Χρήστο Λεοντή τον Απρίλιο του 2014 στην Κοζάνη. Εχει συμπράξει ως δεύτερο όμποε με την Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης το 2014 Είναι πρώτος ομποΐστας στο σύνολο «Ensemble 1828» στη Γάνδη.

Προερχόμενη από τη Σιβηρία από οικογένεια με μεγάλη παράδοση στη πιανιστική τέχνη η Ksenia Ovodova, ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με τη γιαγιά και τον πατέρα της. Το 2014 αποκτά το δίπλωμα αποφοίτησης από το Ωδείο Tchaikovsky της Μόσχας, με την τιμητική διάκριση του καλύτερου του έτους. Συνέχισε τις σπουδές της στο Mozarteum του Salzburg, στη Schola Cantorum του Παρισιού και στο Βασιλικό Ωδείο των Βρυξελών. Εκτός του πιάνου η Ξένια ειδικεύεται στο τσέμπαλο και στο πιάνο φόρτε. Είναι νικήτρια του 10ου διεθνούς διαγωνισμού πιάνου Σκριάμπιν στο Παρίσι και έχει αποσπάσει τιμητική διάκριση στο διεθνή διαγωνισμό «Musica Antiqua» για πιάνο φόρτε στη πόλη Μπύζ του Βελγίου. Δίνει συχνά ρεσιτάλ στο πιάνο και το πιάνο φόρτε σε διάφορες αίθουσες συναυλιών στην Ρωσία, Αυστρία, Γαλλία και Βέλγιο, ενώ πολλοί μαθητές της καταφέρνουν να πάρουν διακρίσεις σε διαγωνισμούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου