ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εορταστικό μπαζάρ στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας

εορταστικό-μπαζάρ-στον-αγιο-γεώργιο-ν-186019

Τα εγκαίνια της καθιερωμένης έκθεσης παραδοσιακών προϊόντων «Χριστουγεννιάτικο Bazaar στον Αη Γιώργη», θα πραγματοποιηθούν σήμερα Σάββατο 23 Δεκέμβριου στις 5 το απόγευμα, στην ανακαινισμένη αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Ο Κένταυρος», κάτωθεν της κεντρικής πλατείας, στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας στο Πήλιο.

H έκθεση θα διαρκέσει έως και την Τέταρτη 3 Ιανουάριου και θα είναι ανοικτή καθημερινά, εκτός Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, προκειμένου οι επισκέπτες να διαλέξουν καλόγουστα δώρα της τελευταίας στιγμής, τόσο για τους ιδίους όσο και για φίλους και συγγενείς τους, στηρίζοντας, παράλληλα, την τοπική κοινωνία.

Τα εκθέματα αποτελούν προσωπική εργασία των μελών της τοπικής Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Φύσις Ποιήματα», καθώς και δημιουργίες μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Κένταυρος» του Αγίου Γεωργίου Νηλείας.

Χειροποίητα παραδοσιακά γλυκά, όπως γλυκά του κουταλιού με τοπικές συνταγές, χειροποίητα κοσμήματα αισθητικά προσεγμένα από τους πιο ταλαντούχους ανεξάρτητους δημιουργούς, πήλινες χειροτεχνίες, πρωτότυπα καλόγουστα ημερολόγια, γούρια για το καλό του χρόνου, αλλά και στολίδια, θα διατεθούν προς πώληση.

Οσοι παραβρεθούν στα εγκαίνια θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν ντόπια παραδοσιακά γλυκά, ξεροψημένα κάστανα στη χόβολη, αλλά και τοπικά ποτά. Την εορταστική ατμόσφαιρα των εγκαινίων θα εμπλουτίσει τραγουδώντας τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, η χορωδία των παιδιών του χωριού. Η είσοδος για το κοινό και φέτος είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου