ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση σήμερα του «Εσταυρωμένου» σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Βόλου

εκδήλωση-σήμερα-του-εσταυρωμένου-σ-190309

Μεγάλη εκδήλωση για την «Ημέρα του φυλακισμένου», με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βόλου, διοργανώνει ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος» σήμερα Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 6μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη 152). Κεντρικό θέμα θα είναι το λειτουργικό δράμα: «Αγάπησα το μαρτύριο», που αναδεικνύει τον μαρτυρικό βίο του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, του Ιατρού.

Το 1921 ο Βαλεντίν Βόϊνο-Γιασενέτσκι, όπως είναι το κοσμικό του όνομα, χειροτονήθηκε ιερέας και αργότερα (1923) Επίσκοπος Τασκένδης. Από τότε συνδύαζε ποιμαντικά και ιερατικά καθήκοντα. Παρέμεινε αρχίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Τασκένδης, χειρουργούσε καθημερινά και παρέδιδε μαθήματα στην Ιατρική Σχολή, πάντα με το ράσο και τον σταυρό του.

Από το 1922 και μέχρι την τελευταία του πνοή γνώρισε συλλήψεις, βασανιστήρια, εξορίες και κακουχίες. Φυλακίστηκε και εξορίστηκε συνολικά έντεκα χρόνια. Σε όλο αυτό το διάστημα ασκούσε την Ιατρική, βοηθώντας όσους είχαν ανάγκη. Ο «Εσταυρωμένος» ανακήρυξε τον σπουδαίο αυτόν Άγιο, Προστάτη των εθελοντών του.

Τιμή πρόσκλησης 3 ευρώ ή μια σακούλα τρόφιμα για τις ανάγκες των απόρων συμπολιτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου