ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με τη σφραγίδα του ΔΙΕΚ Βόλου

με-τη-σφραγίδα-του-διεκ-βόλου-489447

Σημαντικό γεγονός αποτελεί η 12η εβδομάδα Μόδας που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο διάστημα μεταξύ 13ης και 17ης Οκτωβρίου. Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στις ελληνικές σχολές μόδας, έχοντας ως στόχο την ανάδειξη των δημιουργίες που υπογράφονται από τους σπουδαστές και τους αποφοίτους. Δυναμικό «παρών» έδωσε το έμψυχο δυναμικό του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου και όπως υπογραμμίζει ο Ολγα Οικονόμου, ενδυματολόγος-εκπαιδεύτρια του ΔΙΕΚ «όταν το Τμήμα Ενδυματολογίας του ΙΕΚ Δήμου Βόλου προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο γεγονός, την ευχάριστη έκπληξη διαδέχτηκε η διάθεση όλων να «βάλουμε τα δυνατά μας» για να δημιουργήσουμε μια αξιοπρόσεκτη εικόνα. Οι παλιοί μαθητές μας, επαγγελματίες πλέον, εργάστηκαν εντατικά και παρουσίασαν τα μοντέλα τους στην ίδια πασαρέλα όπου μέχρι τώρα θαύμαζαν δουλειές διακεκριμένων σχεδιαστών. Το χειροκρότημα ήταν παρατεταμένο στην κατάμεστη αίθουσα και η ικανοποίηση μεγάλη τόσο για μας, όσο και για τις άλλες σχολές που συμμετείχαν».

Ιδιαίτερη θέση στην εκδήλωση είχαν, όπως προαναφέρθηκε, και οι προτάσεις σπουδαστών και αποφοίτων από έξι σχολές Μόδας της Ελλάδας. Στην συγκεκριμένη ενότητα έπαιξε σημαντικό ρόλο το ΙΕΚ του Δήμου Βόλου με το τμήμα Ενδυματολογίας. Αξιοι εκπρόσωποι του Δημοτικού ΙΕΚ ήταν: η μικρή Μελίνα, ο Αργύρης Αργυρόπουλος, η Μαρίζα Νταϊφά, η Βιβή Καραχάλιου, η Ντιάνα Πάντζιου, ο Αριστείδης Βανής, η Χρυσάνθη Κατσιλούλη, ο Κωνσταντίνος Μαγαλιός, η Κωνσταντίνα Χιώτη, ο Αντώνης Τσατσούλης, η Ελένη Ντουρμπάκου, η Μαρίνα Ουρανίτσα, η Νικολέτα Καΐση, ο Νικόλας Καίσαρης και η Τάνια Παπακυριάκου. Τα ρούχα παρουσίασαν αντίστοιχα οι: Ολγα Χαμονικολάου, Μαριάννα Χριστοφή, Λιάνα Κυριάκου, Δήμητρα Νικολούτσου, Μαρία Σταμάτη, Ξένια Ροδανού, Εβελίνα Ταραμίγκου, Φίλια Χαλιώτη, Δέσποινα Σταυριανού, Αννα Χαρίτου, Νατάσα Μιχαλοπούλου, Ιωάννα Αρουξαντέϊ, Χρυσάνθη Κατσιλούλη, Κωνσταντίνα Χιώτη, Ελένη Ντουρμπάκου, Φωτεινή Γεωργιάδη και ο Κώστας.

Οι συμμετέχοντες δεν ενημερώθηκαν μόνο από τις επιδείξεις των σχεδιαστών, για τις ενδυματολογικές και στυλιστικές προτάσεις του επόμενου καλοκαιριού, αλλά και από το ΕΛ.ΚΕ.ΔΕ, το κέντρο τεχνολογίας και σχεδιασμού, τον φορέα που στηρίζει και κατευθύνει τους Έλληνες κατασκευαστές ενδυμάτων.

Στον αύλειο χώρο του Γκαζιού οι «Spheres of good and of Spiritual Renaissance», ένα σύμπλεγμα από τρεις όγκους σε διαφορετικό μέγεθος γεμάτες πολύχρωμα πασχαλινά αυγά, της Oksana Mas, γέμισαν θετική ενέργεια τους επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά διάφορες ενδιαφέρουσες προτάσεις. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Οικονόμου «η άλλη έκθεση που πλαισίωνε το χώρο, η έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο Abstracts, πλημμύριζε τους σκούρους τοίχους του παλιού εργοστασίου με χρώμα ,και μορφή που έφερνε στο μυαλό όλων το καλειδοσκόπιο των παιδικών μας χρόνων. Δεν παραλείψαμε βέβαια να επισκεφτούμε τη μικρή boutique όπου πωλούνταν ρούχα από προηγούμενες collections των σχεδιαστών σε πραγματικά χαμηλές τιμές σε σχέση με την ποιότητά τους. Ευχαριστούμε, καταλήγει η κ. Οικονόμου, την διοργάνωση fashion week Athens που μας έδωσε την ευκαιρία να έχουμε αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία».

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου