ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μεγάλη συνάντηση πολιτισμού στον Βόλο

μεγάλη-συνάντηση-πολιτισμού-στον-βόλ-214071

Ξεκίνησαν σήμερα, Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 10π.μ, στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, οι εργασίες του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς – EuroMed 2017. Οι εργασίες θα διαρκέσουν έως και μεθαύριο, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στον Βόλο. Διοργανωτές είναι το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου -ΤΕΠΑΚ, το ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Δίκτυο «Περραιβία» – Δευτεροβάθμιος Οργανισμός Πολιτισμού και Επιστημών, και συνδυάζεται με τα παγκόσμια Συνέδρια EuroMed που διοργανώνει το ΤΕ.ΠΑ.Κ. στην Κύπρο κάθε δύο χρόνια.

Οι συγγραφείς των εκατό και πλέον εργασιών που θα παρουσιαστούν, πλησιάζουν τους 300, ενώ οι σύνεδροι είναι πολλοί περισσότεροι και προέρχονται εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο από τις χώρες: ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Καναδά, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αίγυπτο, Κατάρ ,Τουρκία κ.ά. Στις εργασίες θα συμμετέχει ο Digital Champion της Κύπρου κ. Στ. Χειμώνας και πολλά άλλα υψηλόβαθμα στελέχη πολλών πανεπιστημίων, αλλά και της ελληνικής και κυπριακής δημόσιας διοίκησης.

Το Συνέδριο, το οποίο θα μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο, λόγω της θεματολογίας του χαρακτηρίζεται ως εθνικής σημασίας και τελεί υπό την αιγίδα της ΑΕ του προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου. Παράλληλα έχει την υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδος, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συνδιοργανωτές φορείς είναι: Περιφέρεια Θεσσαλίας, Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως – Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης, Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Θεσσαλίας, Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Συνεργαζόμενοι φορείς: Ψηφιακός Πρωταθλητής Κύπρου – Digital Champion, CIPA Heritage Documentation, ICOMOS Ελλάδος, ICOMOS Κύπρου, Ακαδημία Θεσμών και Πολιτισμών, Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλίας, Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου – Ανω Γατζέα, Πήλιον Ορος, Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» και IP Rights.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου