Φωτογραφικά τεκμήρια από την Κερασιά στο Ντε Κίρικο

Τελευταία ενημέρωση: 2017-11-27, 14:24:16
Φωτογραφικά τεκμήρια από την Κερασιά στο Ντε Κίρικο

Σπουδαία φωτογραφικά τεκμήρια περιλαμβάνει η έκθεση με θέμα «Εικόνες της προπολεμικής Κερασιάς μέσα από τον φακό του έφηβου Νίκου Στουρνάρα», που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό του Βόλου. Η έκθεση, που «φιλοξενείται» στον δεύτερο όροφο του Ντε Κίρικο, είναι καρπός συνεργασίας μεταξύ της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου και του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Κερασιάς και εντάσσεται στον «Νοέμβριο φωτογραφίας 2017».

Ο Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, πρόεδρος του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Κερασιάς, υπογραμμίζει ότι ο Στέφανος Στουρνάρας είχε συγγενικούς δεσμούς με την οικογένεια Αλεξάνδρου και ο Νίκος Στουρνάρας, ειδικότερα, ήταν πρώτος εξάδελφος και νονός του.

Ο Νίκος Στουρνάρας είχε συνδεθεί στενά με την Κερασιά, την οποία θεωρούσε πατρίδα του, και από μικρή ηλικία άρχισε να αποτυπώνει εικόνες της Κερασιάς. Το σπάνιο φωτογραφικό υλικό που θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Τέχνης, αποτελείται από 50 φωτογραφίες, οι οποίες αποτυπώνουν στιγμιότυπα των αρχών του περασμένου αιώνα.

«Τα τεκμήρια είναι κυρίως λαογραφικού περιεχομένου της Ανω Κερασιάς από το 1929 μέχρι το 1935. Επίσης παρουσιάζονται φωτογραφίες του Νίκου Στουρνάρα που έχουν σχέση με την Κερασιά και χρονολογούνται από το 1920 μέχρι το 1928, και παράλληλα φωτογραφίες από την αντίσταση της περιόδου ‘43 – ’44, που προέρχονται κυρίως από την Κερασιά και τη Λέσχιανη», αναφέρει ο κ. Αλεξάνδρου.

Οι φωτογραφίες που έγραψαν ιστορία και αποτύπωσαν το άρωμα του μακρινού παρελθόντος με ένα κλικ της μηχανής, προκαλούν έντονη συγκίνηση.

H έκθεση στο Ντε Κίρικο είναι ένα κάλεσμα μνήμης και ιστορίας, θα διαρκέσει έως τις 10 Δεκεμβρίου και δίνει τη δυνατότητα να περιήγησης στο παρελθόν, μέσα από το αρχείο του Νίκου Στουρνάρα.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
5
=