Με Μολιέρο συνεχίζει η Πειραματική Σκηνή

Τελευταία ενημέρωση: 2017-11-27, 12:30:17
Με Μολιέρο συνεχίζει η Πειραματική Σκηνή

Η Πειραματική Σκηνή συνεχίζει το ταξίδι στην ιστορία του Θεάτρου για μικρούς και μεγάλους με την κλασική κωμωδία του Μολιέρου «Αρχοντοχωριάτης», που καυτηριάζει τη μεγαλομανία του ανθρώπου να αναρριχηθεί κοινωνικά χωρίς κόπο. Οι πρόβες του έργου προχωρούν με γρήγορο ρυθμό ενώ η πρεμιέρα αναμένεται στα μέσα Ιανουαρίου.

Το έργο θα παρουσιαστεί σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρία Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλική Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Ελευθερία Νικολιάδη, Στράτος Μεγκές, Ζωή Τσιάμη, Σπύρος Χαλκιάς, Δημήτρης Πανταζής.

Ο Μαθιός είναι ένας ευκατάστατος νοικοκύρης που δεν του λείπει τίποτα. Έχει εισοδήματα, ένα άνετο σπιτικό, μια υπέροχη σύζυγο και μια χαριτωμένη κόρη που τον αγαπά και τον σέβεται. Κανονικά θα έπρεπε να είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος πάνω στη γη. Έχει όμως προσβληθεί από μια φοβερή ασθένεια, τη μεγαλομανία. Θέλει να δείχνει ανώτερος απ’ αυτό που πραγματικά είναι. Πασχίζει να απαλλαγεί από τη «ρετσινιά» της ταπεινής καταγωγής του και να αποκτήσει τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της ανώτερης τάξης, της αριστοκρατίας. «Μαϊμουδίζει» συμπεριφορές ξένες προς την ιδιοσυγκρασία και την ανατροφή του, σπαταλάει τεράστια ποσά σε δασκάλους για να τον μεταμορφώσουν, ώστε να γίνει αποδεκτός από την άρχουσα τάξη. Το ψώνιο του και την αφέλειά του εκμεταλλεύεται ο αδέκαρος, ξεπεσμένος Αντωνάκης και τον ταράζει στα δανεικά κι αγύριστα, καθώς ο καλοκάγαθος Μαθιός ονειρεύεται να παντρέψει με τον Αντωνάκη την κόρη του Λουκία και να εισχωρήσει με αυτόν το γάμο στους κύκλους της αριστοκρατίας.

Η Λουκία αγαπάει, όμως, έναν όμορφο νεαρό της δικής της τάξης, τον Ευγένιο. Αυτός, με τη συμπαράσταση της γυναίκας του Μαθιού, της πιστής της καμαριέρας Νικολέτας, αλλά προπάντων χάρη στα κόλπα του Γιάννη, του δαιμόνιου υπηρέτη του, θα παρακάμψει όλα τα εμπόδια και θα αποκτήσει την αγαπημένη του, δίνοντας στον Αρχοντοχωριάτη ένα πολύ πικρό μάθημα.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=