ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Περιήγηση στη Λεττονία

περιήγηση-στη-λεττονία-237690

Φωτογραφική παρουσίαση πραγματοποιείται αύριο στο « Καφέ 4 Εποχές»

Ο φωτογραφικός χειμώνας συνεχίζεται στο «Καφέ 4 Εποχές» αύριο Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στις 21.00, με επόμενο σταθμό τη Λεττονία, κεντρική βαλτική χώρα.

Στο ταξίδι αυτό οι φίλοι της φωτογραφίας θα δουν την πρωτεύουσα Ρίγα με τον μέγιστο αρχιτεκτονικό της πλούτο, τα κτίρια της παλιάς πόλης που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα, τα καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά και μπαρόκ κτήρια, το δημαρχείο, το κτίριο του συνδικάτου των μαυροκέφαλων, τους θεόρατους ναούς, τους δρόμους της νεώτερης πόλης με τα αρτ νουβώ και αρτ ντεκώ αρχοντικά της, το πάρκο στο κέντρο της πόλης. Τα πολύβουα και πεντακάθαρα στενάκια, τα ζεστά και μυρωδάτα καφέ, τα ευωδιαστά εστιατόρια. Θα ακολουθήσει στάση στον πύργο της Τουράιντα, αμυντικό κάστρο των καθολικών απέναντι στους ιππότες του τάγματος της Λιβόνια, περιήγηση στο παραλιακό θέρετρο της Γιουρμάλα με τα πάμπολλα αρχοντικά της και θα κλείσει με το παλάτι Ρουντάλε, θερινή κατοικία του Δούκα της Κουρλάνδης. Το πέρασμα στην μεσαιωνική χώρα θα ενθουσιάσει και ταυτόχρονα θα εντυπωσιάσει τους θεατές.

Ενα ταξίδι διαφορετικό, σε τόπο και σε χρόνο, στο σήμερα και στο χθες, ένα ταξίδι με χρώμα και με φαντασία, ένα ταξίδι που ακολουθεί την εξέλιξη της κουλτούρας στην Ευρώπη από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα, θα απολαύσουν, όσοι διαλέξουν να βρεθούν στη φωτογραφική βραδιά που θα παρουσιάσει αύριο η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στο Καφέ 4 Εποχές (Σπυρίδη με Οικονομάκη). Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Λέσχης Παύλος Καρανίκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου