ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στον κορυφαίο λαϊκό βάρδο

αφιέρωμα-στον-κορυφαίο-λαϊκό-βάρδο-493745

Συναυλία αφιερωμένη στον Στέλιο Καζαντζίδη με τίτλο «Στα χνάρια ενός μύθου» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στις 8 μμ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, ο Σύλλογος Κρανιωτών Λάρισας και Περιχώρων «Η Ξηροκρανιά», ο Σύλλογος Πυθιωτών Λάρισας «Οι Σελλοί του Ολύμπου» και ο Σύλλογος Φίλων Στ. Καζαντζίδη επ. Ελασσόνας , που είναι ιδρυτικά μέλη του «Δικτύου Περραιβία», συνεργάζονται και σχεδιάζουν την  παραπάνω διοργάνωση, προκειμένου να τιμήσουν τον αξέχαστο λαϊκό βάρδο.

Στη μεγάλη αυτή συναυλία θα παρουσιαστούν τριάντα πέντε από τα ομορφότερα τραγούδια του Στ. Καζαντζίδη, σε μοναδικές εκτελέσεις από εξαιρετικούς καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα, θα τραγουδήσουν οι Γ. Ροδακίδης , Θ. Σκοτίδας, Εύη Κυρίτση και την ορχήστρα, που θα πλαισιώσει τους ερμηνευτές, απαρτίζουν οι μουσικοί : Γιάννης Πολίτης (μπουζούκι), Κ. Καραμπερόπουλος (κιθάρα), Βαγγ. Δοδοντζίδης (ακκορντεόν), Βαγγ. Χάνος (μπάσο) και Βασ. Κουτσελίνης (τύμπανα).

Επίσης στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά μια θαυμάσια σύνθεση για τον Στ. Καζαντζίδη, των γνωστών Λαρισαίων δημιουργών Θ. Αστερίου (Μπαγιαντέρας) στον στίχο και Στάθη Σταμελόπουλου στη μουσική. Στην διάρκεια της εκδήλωσης την αφήγηση θα αναλάβει ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Δημ. Νάνος και οι παριστάμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σπάνιο φωτογραφικό και κινηματογραφικό οδοιπορικό για όλη την πορεία του μεγάλου καλλιτέχνη, το οποίο επιμελήθηκε ο Κ. Σκριάπας). Η συναυλία που παρουσιάστηκε αρχικά στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής,

Ο δραστήριος Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας διοργάνωσε με επιτυχία αφιερώματα στον Νίκο Καββαδία, την Σοφία Βέμπο, την Μελίνα Μερκούρη, τον Μάνο Χατζηδάκι, ενώ τα επόμενα εγχειρήματα είναι ένα δύο μεγάλα αφιερώματα στην μελοποιημένη ποίηση του Ν. Γκάτσου και του Ο. Ελύτη, με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών όπως μουσικών, χορωδιών, ηθοποιών, χορευτών κ.λ.π. Η τιμή εισόδου στην συναυλία είναι 10 ευρώ και εισιτήρια προπωλούνται έως και την ημέρα της εκδήλωσης, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου