ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μικρασιάτικες μνήμες στο Μουσείο Πόλης

μικρασιάτικες-μνήμες-στο-μουσείο-πόλ-247735

Eγκαινιάστηκε η έκθεση που διοργανώνεται με αφορμή τα 30χρονα του Συλλόγου «Εγγλεζονήσι»

Τεκμήρια των αλησμόνητων πατρίδων περιλαμβάνει η έκθεση που άνοιξε προχθές τις πύλες της στο κοινό και «φιλοξενείται» στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου. Η έκθεση που είναι αφιερωμένη στα 30χρονα του Συλλόγου «Εγγλεζονήσι», αποτελεί την απαρχή ενός κύκλου εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν τον Ιανουάριο, με στόχο να αναδειχθεί το έργο και η προσπάθεια διαφύλαξης της ιστορικής παρακαταθήκης του παρελθόντος.

Στην έκθεση παρουσιάζονται σπάνια τεκμήρια από τις αλησμόνητες πατρίδες, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, έπιπλα, αρχειακό υλικό, πολλές φωτογραφίες, νυφικό φόρεμα, κεντημένες παντόφλες, πολύτιμα αντικείμενα και μνήμες που φυλάχθηκαν ως κόρη οφθαλμού, στο πέρασμα του χρόνου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Συλλόγου, Ουρανία Σταματιάδου, αναφέρθηκε στον προσωπικό της στόχο, στη δημιουργία μουσειακού χώρου που θα συμβάλει στην αναβίωση του μικρασιάτικου σπιτιού, το οποίο, όπως τόνισε, θα αποτελέσει πόλο έλξης για ντόπιους και επισκέπτες.

Παράλληλα, η κ. Σταματιάδου υπογράμμισε ότι τα 30χρονα του Συλλόγου σηματοδοτούν «μια χρονική περίοδο δημιουργική, με ποικίλες δράσεις γύρω από την ιστορία του τόπου μας, των αλησμόνητων πατρίδων αλλά και της ζωής μας εδώ. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τις μνήμες και να δώσουμε την ευκαιρία στους νεότερους να γνωρίσουν την ιστορία των προγόνων τους και να αποτελέσουν τους συνεχιστές των προσπαθειών μας».

Η προχθεσινή εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, διανθίστηκε από λόγο, εικόνα, μουσική και άρωμα Μικρασίας, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας μακραίωνης παράδοσης, που διατηρείται ζωντανή.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου